Toiset pikkujoulumme

Yhteistyössä Blomma Creativesin & Herkku ja Lahja Murenan kanssa


Kahden vuoden kokemuksella näyttää vahvasti siltä, että Varpublogien pikkujoulut pyörivät joulun lisäksi yhden keskeisen teeman ympärillä: inspiroivien yrittäjänaisten, jotka ovat rohkeasti lähteneet toteuttamaan omaa juttuaan, jotain ihan muuta kuin mihin ollaan totuttu. Eikä se ole hassumpi suuntaus se!

Viime vuoden pikkujouluista tuttu, innostunut tunnelma oli jälleen vahvasti läsnä, kun kokoonnuimme Blomma Creativesin upeisiin tiloihin Barkerin vanhalle kutomolle. Oli torstai-ilta ja me kaikki olimme saapuneet paikalle arjen kiireiden keskeltä ja vesisateen läpi, mutta viimeistään kun Blomman ihana Kristiina toivotti meidät tervetulleeksi ja laittoi glögin tulemaan, olo oli lämmin, kotoisa ja rentoutunut.

Niin ja onhan meidän pikkujouluihimme ja muihin kokoontumisiimme aina kuulunut tietysti myös herkuttelu. Herkku ja Lahja Murena todella lähetti meille ihan mielettömiä herkkuja, kuten ylellisen makuisia ja näköisiä Schöttingerin makeisia, Simon Cóll Cointreau-likööri maitosuklaata, herkullisia yrttikorppuja, suloisia poron muotoisia näkkileipiä sekä heidän oman Maku-sarjansa täydellistä pestoa, joka Murenan tyttöjen ohjeesta sekoitettiin mascarponen kanssa herkulliseksi levitteeksi.

Syöminen hoidettiin alta pois heti ensimmäisenä, kuulumisia vaihdellen ja glögikuppeja täytellen. Kun lautaset sitten hiljalleen alkoivat tyhjentyä, pyysimme saada kuulla Blomma Creativesista. Sen synnystä, mielettömistä tiloista ja inspiroivasta yrittäjästä riittäisi tarinaa vaikka toiseen postaukseen, joten säästetään ne sinne! Mutta kyllä niin innostuksesta ja ihailusta mykkinä aloimme omia pikku kranssejamme väkertää, kuka enemmän tosissaan ja kuka rennommalla otteella, kukin yhtä upealla lopputuloksella. Illan päätteeksi sanottiin vaihdettiin vielä pikku paketit ja suunnattiin pimeään loppumarraskuun yöhön sisin hiukan aiempaa lämpimämpänä.

Juuri tällaisia tunnelman virittäjiä pitäisi kaikkien pikkujoulujen olla!

Kiitos Blomma Creatives, Herkku ja Lahja Murena sekä rakkaat blogikollegat!

Kuvat: Onnen säikeitä, Rouva Y. ja Jennin.