Varsinais-Suomen kesäteatterit 2018

Suurin osa suomalaisista haluaa nauttia kulttuurista kesällä ulkona. Ja kesäteatterit ovatkin yksi suomalaisuuden ydinasioista. Viime kuussa listasimme Turun seutukunnan kesäteatteritarjontaa kesälle 2018 ja nyt ovat vuorossa muut Varsinais-Suomen alueen kesäteatterit. Vakka-Suomen, Loimaan, Salon ja Turunmaan alueelta listallemme löytyi jopa 23 kesäteatterivaihtoehtoa! Kesäteatterit Varsinais-Suomessa tarjoavat monipuolista ohjelmaa koko kesäkauden. Vaihtoehtoja löytyy draamasta musikaalien kautta nauruhermoja kutkuttaviin komedianäytelmiin ja esityksiä kesäkuun puolestavälistä elokuun loppuun saakka. Löydätkö sinä listalta oman suosikkisi?

Vakka-Suomi

Laitila

Kaivolan kesäteatteri: VIRTA VIE – Olavi Virran sävelin

Kaivolan kesäteatterin parrasvaloissa nähdään Olavi Virta. Musiikkikomediaa menestyksensä aallonharjalta pudonneesta laulajasta säestää livebändi. Esityskausi on 29.6.-22.7.2018.

Uusikaupunki

Kesäteatteri Lentävä lokki: PIKKUJÄTTILÄINEN - Torsti Tulion elämä, naiset ja baari

Uudessakaupungissa ei tarvitse kesäteatterissa olla säiden armoilla. Torsti Tulion vauhdikkaaseen elämään pääsee tutustumaan katetussa ja ilmastoidussa sisätilassa. Esityskausi on 4.7.-15.8.2018.

Pyhämaan Suviteatteri: Munaako herra ministeri

Brittifarssin ystäviä hemmotellaan Pyhämaan Nuorisoseuran katetulla ulkonäyttämöllä. Herra elinkeinoministeri joutuu pulaan kun hänen hotellihuoneestaan löytyy kuollut mies. Miten käy ministerin uran? Näytöskausi on 1.-22.7.2018

Pyhäranta

Teatteri Kuperkeikka: TÄÄL TÄNÄP TÄHTHOUSU

Rauman iltanäyttelijät ry. esittävät Pyhärannan Santtion kesäteatterissa runoilija Heli Laaksosen komedian, josta tuskin ainakaan murretta puuttuu. Näytöskausi on 5.-20.6.2018.

Kustavi

Volter Kilpi –viikko: päivittäin useita esityksiä

Volter Kilpi Kustavissa –kirjallisuusviikon aikana esitetään päivittäin useita eri näytelmiä, jotka muun muassa ovat kantaesityksiä ja dramatisointeja Kilven teoksista. Kirjallisuusviikkoa vietetään Kustavissa 11.-15.7.2018.

Loimaa

Loimaa

Kertunmäen kesäteatteri: Kuin tuhka tuuleen

Loimaalta ei vauhtia puutu kun Kertunmäen kesäteatterin näytelmä Kuin tuhka tuuleen saa ensi-iltansa. Näytelmää kuvaillaan hulvattomaksi jännityskomediaksi, joka ei nauruhermoja säästele. Esityskausi on 29.6.-11.7.2018.

Krekilän myllyn kesäteatteri: Pekka Puupää kesälaitumilla

Krekilän myllyn kesäteatterissa pääset sukeltamaan 1950-luvun tunnelmaan ja Suomi-filmien idylliin. Pekka Puupää kesälaitumilla tuo lavalle kansan rakastamat Pekan ja pätkän, temperamenttista Justiinaa unohtamatta. Esityskausi 19.6.-1.7.2018. Näytelmä on suunnattu koko perheen iloksi.

Tarvasjoki

Tarvasjoen nuorisoseuran kesäteatteri: Kylän viimeinen nainen

Kylän viimeistä sinkkunaista ja leskirouvaa riepotellaan puolelta toiselle. Perässä ovat niin innokkaat kylän poikamiehet kuin entinen anoppikin. Esityspaikkana on Vuorilinnan ulkoilmateatteri ja esityskausi on 16.6.-28.7.2018.

Pöytyä

Himolan teatteri: Oma maa mansikka

Pöytyän Yläneellä Uudenkartanon kylän kesäteatterissa päästään seuraamaan mitä tapahtuu kun tytär saa viimein houkuteltua äitinsä vanhainkotiin asumaan. Seniorikodissa tunteet räiskyvät niin että heikompia hirvittää ja yleisöä naurattaa. Näytöskausi 24.6.-25.8.2018.

Pöytyän teatteri: Pikatie

Pikatie on musiikkikomedia täynnä naisenergiaa! Näytelmässä seurataan kahden sukupolven tarinaa äidistä ja tyttärestä, joiden elämäntyö on uhattuna. Esitystä rytmittävät suomalaisten naissrtistien kappaleet. Näytöskausi on 8.6.-4.8.2018.

Salo

Salo

Kiikalan KiPiNät: Romeo VAI Julia

Juhlavuotta viettävä KiPiNät tuo lavalle totutusta poikkeavan rakkaustarinan. Rakkautta kyllä riittää, mutta luvassa on myös anarkiaa, tanssia ja täyslaidallinen huumoria. Esityskausi on 27.7.-17.8.2018.

Mathildedalin kesäteatteri: Reinikainen

Myös Mathildedalin kesäteatterin lavalla riittää riemua kun Teatteri Provinssin Reinikainen saa ensi-iltansa. Tämä televisiostakin tuttu hahmo vie katsojat takaisin 1980-luvulle ja lupaa naurattaa kaikkia. Näytöskausi on 13.7.-19.8.2018.

Mustion linnan kesäteatteri: Tenorit liemessä –farssi

Teatteri Provinssi luo Mustion linnan kesäteatterilavalle 1930-luvun Pariisin. Seesteistä ranskalaistunnelmaa ei kuitenkaan taida olla luvassa kun tenorit puolisoineen kutovat elämänlankojaan yhteen. Näytöskausi on 14.6.-29.7.2018

Mustion linnan kesäteatteri: Viimeinen patruuna

Myös Mustion linnan kesäteatterin toisessa näytelmässä nähdään Teatteri Provinssin osaamista. Viimeinen patruuna on näytelmä oikean elämän suurmiehestä, joka teoillaan vaikutti niin teollistumiseen kuin vankileirien oloihin. Esityskausi on 3.-18.8.2018.

Suomusjärven kesäteatteri: Niskavuoren nuori emäntä

SuoNäpit tarttuvat Suomusjärven kesässä valkokankaaltakin tuttuun klassikkoon. Näytelmän tapahtumat vievät katsojan 1800-luvun lopun Hämeeseen ja isännän vaikean valinnan eteen. Esityskausi on 6.7.-1.8.2018.

Teatteri Puutaivas: Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset

Vaskion kylän Perinnemäellä nähdään koko perhettä ilahduttava näytelmä. Miten käy kirjoista tutun Kattilakosken perheen lomanvieton? Luvassa on varmasti riemukasta menoa hulvattomia käänteitä! Esityskausi on 29.6.-11.8.2018

Vuohensaaren kesäteatteri: Vares ja huhtikuun tytöt

Salon teatterin matkassa katsojat pääsevät vertahyytäviin dekkaritunnelmiin. Reijo Mäen Yksityisetsivä Vares saa selvitettäväkseen nuorten naisten murhia. Esityskausi on 15.6.-14.8.2018

Somero

Myötätuulen teatteri: Åvikin sirpaleita

Somerolla toimiva Myötätuulen teatteri tuo lavalle tuulahduksen paikallishistoriaa. Näytelmässä nähdään aikanaan Pohjoismaiden suurimman lasitehtaan historian pääkohdat. Näytöskausi on 7.-17.6.2018

Myötätuulen teatteri: En usko rakkauteen

Näytelmä on kunnianosoitus 50-vuotta sitten kuolleelle säveltäjä Unto Monoselle. Rakkautta pursuavaa komediaa tahdittavat Monosen sävellykset. Esityskausi on 24.7.-6.8.2018.

Somerniemen musiikkiteatteri: Sommerå

Sommerå on on musiikkinäytelmä ihan tavallisen pikkukaupungin elämästä. Vai onko kaikki sittenkään kuten pitäisi? Esityskausi on 6.-20.7.2018.

Turunmaa

Parainen

Teaterboulage: Stenplockerskorna

Paraisilla päästään seuraamaan 1950-luvun kalkkikivikaivoksen elämää. Mitä tapahtuu kun tasaisen onnelliseen yhteisöön tuleekin uusi jäsen? Esityskausi on 26.6.-17.7.2018

Kemiönsaari

Purjelaiva Eugenia: Tsaari & Pirtu

Miltä kuulostaisi teatterinäytös purjeveneessä? Saaristossa sekin on mahdollista! Taalintehtaan vierasvenesatamasta pääsee hyppäämään kolmen tunnin kaksikieliselle teatteriristeilylle, jossa on luvassa kaksi mininäytelmää. Esityspäivät 28.6., 3.7. ja 5.7.2018.

Skärgårdsteatern: Ubu

Saaristolaisteatteri kiertää komedianäytelmä Ubun kera ympäri Uudenmaan ja Varsinais-Suomen saaristoa. Jokaisessa satamassa on yksi esitys, joten kannattaa pysyä tarkkana! Kiertue kestää 22.6.-22.7.2018.


Teksti: Johanna / Arjen pilkahduksia
Kuva: Susanna / Arjen pilkahduksia