Sisustus- ja vaate-elämysten tavaratalo LoimaallaSisustuksesta, laadukkaasta pukeutumisesta ja suklaasta kiinnostuneet huomio! Vanha Vesikosken koulu Loimaalla on muuntautunut houkuttelevaksi shoppailumiljööksi, jossa voi ostosten lomassa istuutua alas nauttimaan kahvia ja laatusuklaata suloisessa suklaakahvilassa.Vanhan koulun muuttaminen ostospaikaksi tapahtui oikeastaan ihan sattumalta. AnneMari’s-sisustusliikkeen Anne-Mari Laaksonen etsi kaupalleen toimitilaa, kun mies ehdotti pari vuotta tyhjillään ollutta Vesikosken koulua. ”Lähdin mukaan katsomaan paikkaa hiukan välinpitämättömänä, mutta perillä ihastuin saman tien. Paikka tuntui heti oikealta”, Anne-Mari Laaksonen kertoo.  Mukaan kaveriksi lähti laadukasta ja kotimaista muotia suosiva pukeutumisen lifestyleliike Kuulto Shop, joka myöhemmin vaihtoi omistajaa ja jonka nykyinen luotsaaja Riikka Pöllu toimi liikkeessä aiemmin myyjänä.

Vanhalle Vesikosken koululle kannattaa lähteä kauempaakin, koska Anne-Mari ja Riikka ovat luoneet paikan päälle ainutlaatuisen tunnelman. Annemari’s-sisustusliikkeessä tavarat on jaoteltu värien mukaan, ja kaupan jokaisella kolkalla on omanlaisensa tunnelma. Tuotteiden hauska esillepano ja erilaiset asetelmat saavat kävijän innostumaan. ”Täällä on joka kerta käydessä jotain uutta. Jopa minulle, vaikka käyn täällä joka päivä”, Riikka kertoo. Sisustustuotteiden lisäksi liikkeessä on ompelupalvelu tilauksesta. 

”Täällä on joka kerta käydessä jotain uutta.
Jopa minulle, vaikka käyn täällä joka päivä”Koulun alakerrasta suurin osa on Kuulto Shopin valtakuntaa. Näkyvimmät esillä olevat merkit ovat Marimekko ja Minna Parikka, mutta valikoimista löytyy muidenkin valmistajien tuotteita niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Kaikkia niitä yhdistää joko kotimaisuus tai muuten korkea laatu. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi Marimekon astioita ja kankaita.

Liikkeen uusimpia tulokkaita ovat lasten- ja naistenvaatteita valmistava Papu ja muun muassa pitsiä selkeisiin väreihin yhdistävä Lumoan”Omalla lapsellani on Papun housuja, eikä niitä ole saanut konttaamallakaan rikki”, Riikka kertoo.
Yläkerrassa Annemari’s-sisustuskaupan vieressä on koulun uusi tulokas, Anne-Marin perustama suklaakahvila. Söpöt suklaat odottavat nauttijaansa vitriinissä, ja vanhan koulun tunnelma toistuu joka puolella opetustauluina, vanhoina huonekaluina ja muuna koulusta löytyneenä esineistönä. ”Mietimme pitkään, että tulisipa jostain joku yrittäjä, joka perustaisi tähän kahvilan. Aluksi tässä olikin pieni kahvila, joka kuitenkin lopetti. Lopulta sain idean tästä suklaakahvilasta ja ryhdyin itse toimeen.” Suklaita voi ostaa myös mukaan esimerkiksi lahjaksi.

Kannattaa siis poiketa Loimaalle ohikulkumatkalle tai lähteä varta vasten. Vanha Vesikosken koulu sijaitsee Loimaan Vesikoskella puolentoista kilometrin päässä 9-tieltä. Osoite on Ahjonkatu 3, 32200 Loimaa.  Kannattaa myös osallistua Varpublogien Facebook-sivuilla arvontaan!Teksti ja kuvat: Jaana Tapio