Tutustu Varpujengiin: Mere & Noora

Nyt huhtikuussa juhlistetaan Varpublogien ensimmäistä vuotta blogiyhteisönä. Sen kunniaksi uudessa juttusarjassamme esittelemme yhteisömme ihania bloggaajia teille lukijoille. Millaisia ovat Varput blogiensa takana? Mistä he unelmoivat ja millaisia kenkiä käyttävät? Kenen lempielokuva on Titanic ja kenelle pelkkä kahvi on riittävä aamiainen? Ensimmäisenä ääneen pääsevät Mere ja Noora, olethan valmiina!Mere aloitti Mom is the new black –bloginsa kirjoittamisen jo esikoisen vauva-aikana, vuonna 2013. Blogissa lukija pääsee sukeltamaan Meren perheen arkeen ja juhlaan. Tällä hetkellä jännitetään kolmannen lapsen syntymää ja sen vaikutuksia perheen elämään. Yökukkujaksi tunnustautuvan Meren kirjoitukset huokuvat usein positiivista energiaa, mutta rohkeasti Mere uskaltaa tuoda välillä myös tummemmat ajatukset esille.

Energinen Noora on kirjoittanut Mimmimafia-blogiaan jo kohta kaksi vuotta. Pelkän kahvin voimalla aamunsa aloittavan Nooran kirjoitusaiheet pyörivät kaksilapsisen perheen vauhdikkaan arjen lisäksi oman isovanhempien vanhan omakotitalon remontoinnissa sekä sisustamisessa. Ja löytyyhän blogista myös käteviä DIY-ohjeita ja oivaltavia vinkkejä nautinnollisempaan elämään.

Kumpikaan heistä ei tunnustaudu suihkussa laulajaksi. Tosin saippuasarjat ovat saaneet bloggaajamme koukkuun. Mutta mistä he unelmoivat ja mikä saa heidät iloiseksi, annetaan heidän itse kertoa.

Mistä unelmoit?

Noora: Hyvästä ja pitkästä elämästä, jonka saisin elää terveenä ja nähdä lasteni kasvun ja kehityksen. Toivon myös että perheeni ja läheiseni saavat elää tervettä, hyvää elämää ja olla onnellisia.
Mere: Olen tosi kova unelmoimaan, joten tästä kysymyksestä saisin kehiteltyä vaikka postaussarjan. Sanotaan nyt vaikka oikeudenmukaisemmasta maailmasta, onko se riittävän suuri unelma?

Entä jos olisit esine, mikä olisit?

Noora: Kalenteri.
Mere: Nappi. Sellainen itsensä hiukan mitättömäksi tunteva, mutta oikeassa paikassa aika tarpeellinen. Ei se modernein, mutta ajaton.


Kuva: Jose Jompero

Mikä saa teidät iloisiksi?
Noora: Perhe ja ystävät, sekä pienet arkiset huomionosoitukset, kuten aamulla valmiiksi keitetty kahvi.
Mere: Aurinko, toimii aina.


Mistä aiheista ette koskaan kirjoittaisi blogeissanne?
Noora: Lemmikeistä. Jotkut kirjoittavat todella hauskasti omista kotieläimistään, mutta minulla ei välttämättä riittäisi mielenkiinto tähän.
Mere: Jostain lapsiin tai Harriin liittyvästä, liian henkilökohtaisesta aiheesta. Niiden jakamiseen mulla ei ole oikeutta.

Mikä on noloin lempiohjelmanne?
Noora: Kauniit ja Rohkeat. Vaikka eihän siinä mitään noloa ole, eihän?
Mere: Mikä olisi tosi nolo? Joskus hoitovapaalla katsoin Emmerdalea aamupäivisin, mutta siitäkin olen aika pitkälti päässyt yli.

Millaisia kenkiä yleensä käytätte?
Noora: Talvisin nilkkureita, ja yleensä heti säiden salliessa tilalle vaihtuvat tennarit, joiden kanssa tepastellaan pitkälle syksyyn.
Mere: Sellaisia jotka näyttävät hyvältä kaiken kanssa ja ovat mukavat jalassa. Tämän talven suosikit ovat olleet Panama Jackin maiharit.

Mikä elokuva on tehnyt teihin suurimman vaikutuksen?
Noora: Tämä onkin vaikea. Olen nähnyt niin monia hyviä elokuvia, jotka ovat sykähdyttäneet. Vaikuttavin näistä on kuitenkin varmasti ollut Schindlerin lista.
Mere: Apua, vaikea elokuvakysymys! Mulla lyö näissä ihan tyhjää, mutta ensimmäisenä tulee aina mieleen Amelié, joten vastaan sen. Se on jotenkin täynnä sellaista mystiikkaa ja taikaa, mitä ihan tavallinen elämä pitää sisällään.


Kuva: Noora / Mimmimafia

Mikä on parasta keväisessä Turussa/Varsinais-Suomessa?
Noora: Lisääntyvä valo ja lintujen laulu aamuisin.
Mere: Kun yhtäkkiä kaupunki herää henkiin ja kaikkialla on sellaista innostunutta hyörintää. Silloin on täydellistä istua Tintån terassilla syömässä kakkua aurinkolasit nenällä.

Annoimme Merelle mahdollisuuden kysyä Nooralta jotain. Hän halusi tietää minkä itsellesi tärkeän tavoitteen aiot saavuttaa tänä vuonna?
Noora: Aion tehdä enemmän asioita, jotka tuottavat iloa, ja karsia negatiivisia asioita kokonaan pois elämästä.

Mere, Nooran sinulle esittämä kysymys kuuluu näin: Jos saisit antaa lapsillesi vain yhden elämänneuvon, mikä se olisi?
Mere: Älä anna ihmisten kohdella sinua väärin, mutta anna anteeksi ja anna uusi mahdollisuus – sinäkin haluat sellaisen, kun teet virheen.


Meren ja Nooran neuvoista ja tavoitteista kannattaa muidenkin ottaa vaari, eikö vain? Syvällisemmin bloggaajiemme ajatuksiin ja elämänmenoon pääset mukaan seuraamalla heidän omia blogejaan ja some-kanaviaan.


Nooran Mimmimafia


Teksti: Johanna / Arjen pilkahduksia