Joka kodin keväinen checklist

Voisi jo vihdoin sanoa, että kevät on täällä! Kevät tarkoittaa meistä monille uudistusta ja uutta alkua; Luonto herää pikkuhiljaa talven jäljiltä, valo lisääntyy ja aamulla voi jo kuulla lintujen laulun. Pienet takapakit lumipyryineen eivät lannista, sillä aurinko paistaa jo niin lämpimästi, että se sulattaa lumen alta aikayksikön, eikä valkoinen viihdy maassa kovinkaan kauan. 

Kevät tuo mukanaan myös muita juttuja. Joku voisi niitä velvollisuuksiksikin kutsua. Tähän kokosimme nyt muutaman asian, joista muodostuu niin sanottu kevään tsekkauslista.

Kevätsiivous

Monelle perusteellinen kodin siivoaminen kuuluu kevääseen. Tällöin paikat putsataan perusteellisesti ja kaapit sekä komerot järjestetään uudestaan. Talvivarusteet pakataan varastoon ja verhot vaihtuvat keväisempiin. Lue Petran siivoushaaveista tai jos tavaran perusteellisempi karsimiminen ja minimalismi kiinnostaa, kannattaa lukea siitä Hiekkaleikkejä -blogista.

Kukkamullat vaihtoon

Kodin kukkien ja huonekasvien mullat suositellaan vaihdettavan aina keväällä, kun kasvukausi on vasta aluillaan. Inspiraatiota mullan vaihtoon ja pistokkaiden ottamiseen löytyy Menolippu maalle -blogista. Jos oman kasvimaan perustaminen houkuttelee, kannattaa tähänkin aiheeseen alkaa jo pikkuhiljaa perehtymään, sillä kylvökausi kolkuttelee aivan lähellä.Pajunoksat

Pajunkissoja kerätään tyypillisesti jo virpomisoksiksi, mutta ne ovat erittäin kauniita sisustuselementtejä kotiin myös sellaisenaan. Pajunkissojen näkyminen luonnossa on yksi ensimmäinen varma kevään merkki.

Kausivalot pois

Perusteellisen kevätsiivouksen myötä on aika kerätä myös joul... kausivalot pois ja pakata ne varastoon odottamaan ensi talvea. Illat alkavat olla jo valoisia, samaten aamut, joten kausivalojen aika alkaa kertakaikkiaan olla ohi. Kevään myötä tunnelmaa pihalle voi tuoda esimerkiksi lyhtyjen avulla.

Kesärenkaat

Trafi kertoo, että lain mukaan nastarenkaita saa käyttää aina kun sää niin vaatii, ja laissa käyttöaika on määritelty pääsiäisen mukaan. Nastarenkaita saa käyttää vähintään pääsiäismaanantaita seuraavaan maanantaihin asti, joten vaihtopäivä vaihtelee siis vuosittain. Nyt on siis jo viimeistään aika vaihtaa kesäkumit alle.

Kellojen siirto

Kesäaikaan siirryttiin jo maaliskuun viimeisenä sunnuntaina 25. päivänä. Kellojen siirto aiheutti tuttuun tapaan hämmennystä ja sekoitti ihmisten sisäisiä kelloja enemmän tai vähemmän. Hyvä muistisääntö kellojen siirtoon on, että niitä siirretään aina tunnilla kesään päin. Kesäaikaan siirryttäessä tunnin eteenpäin ja lokakuussa talviaikaan siirryttäessä taas tunnilla taaksepäin.

Kesälomasuunnitelmat

Kesä lähenee ja kevään viikot kuluvat yllättävän nopeaan. Viimeistään nyt on hyvä aika ottaa kalenteri esiin ja merkitä sinne ainakin Kesän 2018 Festarit Turussa ja Varsinais-Suomessa.Teksti ja kuvat: Noora / Mimmimafia