Loimaalainen Lanko houkuttelee herkuttelemaan

Kun pikkukaupunkiin avataan uusi ravintola, on se odotettu ja ilolla vastaanotettu tapaus. Niinpä kun Bar & Grill Lanko avattiin Loimaalle viime vuoden marraskuussa, oli se jo ehtinyt herättää kiinnostusta varsin runsaasti. Avajaisista asti ravintola onkin täyttynyt niin lounasruokailijoista kuin myöhemmän illan nautiskelijoistakin.


Ajatus yhteisestä ravintolasta syntyi Anniinalle ja Jussille jo kuutisen vuotta sitten. Se oli kummallekin yrittäjälle unelma ja samalla aito heittäytyminen yrittäjyysmaailmaan, omaa intohimoa kuunnellen. Varsinaisen unelman toteutumiseen meni lopulta useampi vuosi, mutta nyt viime vuonna oli aika muuttaa suunnitelmat todeksi. "Lanko avattiin juuri parahiksi joulusesonkiin", kertoo Anniina.

Perhesuhteet yhdistävät kaksikkoa, sillä Jussi on Anniinan lanko. Siitä juontaa tietenkin myös ravintolan nimi. Anniinalla on ravintola-alan kokemusta jo ennestään ja Jussi taas on työskennellyt baareissa usean vuoden dj-hommien parissa. Näin työnjakokin on muodostunut luontevasti: Anniina on ravintolapäällikkönä ja Jussi erityisesti baarin puolella ja järjestää esimerkiksi säännöllisiä tapahtumailtoja.


Anniina ja Jussi kertovat, että ravintolan toiminta on lähtenyt käyntiin erityisen hyvin. Ruokailijoita on avajaisista alkaen ollut runsaasti ja Lanko hakee nyt jo neljättä kokkia kysynnän kasvun vuoksi. Eikä ihme. "Asiakkaat ovat kiitelleet erityisesti hyvästä ruoasta ja asiakaspalvelusta", Jussi mainitsee. Säännöllisesti järjestettävät musiikkipitoiset illat ovat myös olleet suosittuja. Jussi paljastaa, että edellinen Jazz-ilta varattiin täyteen jo kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Musiikkitarjonta on ollut monipuolista ja esiintymässä on nähty niin paikallisia muusikoita kuin kauempaakin tulleita.

Lankossa tarjoillaan lounasta maanantaista perjantaihin. Iltaisin ja lauantaisin voi ruokalistalta tilata toinen toistaan herkullisemman kuuloisia annoksia, ja onpa ravintolalla A-oikeudetkin. Ruokalistaa päivitetään säännöllisesti ja esimerkiksi paraikaa mietitään uusia annoksia. Vaihtoehtoja löytyy perinteisemmistä liharuoista vaikka sormiruokiin ja kasvisvaihtoehtoihin. Pöytävaraus kannattaa ainakin perjantai-iltaisin ja lauantaisin ruokailemaan mielivien tehdä. 
Ravintolan monipuolisuudesta kertoo myös sen kokouskabinetti, johon mahtuu jopa 30 henkilöä. Viihtyisän kokoustilan saa veloituksetta käyttöön tilatessa kahvi- ja kakkutarjoilun.

Itse ravintolatilalla on jo pitkä historia, sillä niissä on vuosikymmenien saatossa toiminut esimerkiksi suosittu ravintola Lintuparvi. Ja onpa se ennen toiminut vanhan pankin ravintolanakin. Aivan Loimaan torin laidalla sijaitseva Lanko tarjoaa nälkäisille vierailleen viihtyisän ja rennon tunnelman lisäksi siis tervetulleen jatkumon paikalliselle ravintolakulttuurin historialle.

Lanko on mainio esimerkki siitä, että unelmat on tehty toteutettaviksi. Anniinan ja Jussin innostus omaan alaansa näkyy ja kuuluu. Toivottavasti tuoreet yrittäjät inspiroivat myös muita yrittäjyydestä haaveilevia!Bar & Grill Lanko on Loimaalla aivan torin laidalla sijaitseva ravintola. Osoite: Vesikoskenkatu 13, 32200 Loimaa. Ajantasaiset ja tarkat aukioloajat löydät parhaiten heidän omilta sivuiltaan.

Teksti ja kuvat: Jenni Laaksonen