Nykytaidetta 8. Turku Biennaalissa

Turku Biennaali on jälleen vallannut Aboa Vetus & Ars Novan - sekä tänä vuonna myös Galleria Å:n. Näyttely on vaikuttava ja vakuuttava katsaus nykytaiteeseen ja sen tämän hetken tekijöihin. Näyttelystä erityisen mielenkiintoisen tekee se, että kaikki työt ovat ennalta näkemättömiä ja ovat esillä siis ensimmäistä kertaa.


Yksityiskohta Tuula Närhisen teoksesta FLUX - Läikehtivä muste, 2017.

8. Turku Biennaali esittelee 16 Suomessa tyoskentelevää nykytaiteilijaa. 13 taiteilijan teoksia on Ars Novassa kahdessa eri kerroksessa ja kolmen taiteilijan teokset ovat esillä taasen Galleria Å:ssä, vuorokuukausin. Biennaalin avajaiset olivat jo 17.11.2017, mutta näyttely jatkuu aina huhtikuulle asti. Ars Novan Omatila-galleriassa on myös Biennaalin teoksia kommentoiva Turun Ammattikorkeakoulun kuvataideopiskelijoiden taidelaboratorio Kanava, jossa eri työryhmät muokkaavat tilaa, keskustellen ja ottaen kantaa Biennaalin teoksiin.

Muutama bloggaajamme on ennättänyt jo käydä inspiroitumassa Biennaalista:

Hiekkaleikkejä-blogin Jenni paljasti, mikä teos sai aikaan kyyneleitä.

Arjen pilkahduksia -blogista Susanna johdattaa lukijan soljuvasti Biennaalitunnelmaan. Ja löytyipä Galleria Å:stä myös varsinainen mysteeri ratkottavaksi!

Annu.-blogin Annu suositteli myös Biennaalivierailua ja nimenomaan ajan kanssa.

8. Turku Biennaali Aboa Vetus & Ars Novassa 17.11.2017 - 8.4.2018 ja Galleria Å:ssa 17.11.2017 - 4.3.2018. Galleria Å:hon on vapaa pääsy, Aboa Vetus & Ars Nova on museokorttikohde. Kummatkin sijaitsevat aivan Turun keskustassa, vain kivenheiton päässä toisistaan. Tarkemmat sijainti- ja aukiolotiedot AVANin ja Å:n omilta sivuilta.