Tupalanmäen Puoti – Hyvinvointia ekokaupasta

Liedossa on kuulemma sellainen sanonta, että "asutaan täällä pellolla". Vaikka todellisuudessa ollaan 10 minuutin ajomatkan päässä kaupungin palveluista. Kauniiden peltomaisemien lisäksi Liedosta löytyy monenlaisia kiinnostavia yrityksiä. Yksi näistä on upea Tupalanmäen Puoti.

Tupalanmäen Puoti on ekokauppa, joka kaikessa hiljaisuudessaan kätkee sisälleen erittäin monipuolisen valikoiman luonnonkosmetiikkaa, lähi- ja luomuruokaa, luontaistuotteita sekä ekopesuaineita. Puodin tuotevalikoiman lisäksi palvelutarjontaan kuuluvat hyvinvointipalvelut.

Ekologisuutta, terveyttä ja puhtautta arvostaville liike on kuin karkkikauppa, vaikka kaupan valikoimasta et löydäkään valkoista sokeria tai jauhoja. Kokonaisvaltaista hyvinvointia 

Puodin ideologiaan kuuluu kokonaisvaltainen hyvinvointi. Tiina on aiemmin lastentarhanopettajana toiminut ravintoterapeutti, joka löysi omien kokemusten kautta palon ravintoterapiaan ja vaihtoi alaa. Hän kouluttautui ravintoterapeutiksi ja halusi laajentaa palvelutarjonnan myös ekokauppaan.

Ekokosmetologin palveluja tarjoaa estenomi ja luonnonkosmetiikan asiantuntija Karoliina, joka lapsena aina toivoi, että kasvisruokaravintolaakin (aikansa ensimmäisiä) pyörittänyt äiti olisi mieluummin vaikkapa jakkupukuinen pankin työntekijä.

Hieronta- ja vyöhyketerapeutin palveluja tarjoaa Arja, joka niin ikään on alanvaihtaja. Keittiöalalta vyöhyketerapeutiksi kouluttautunut hieroja.

Puodilla työskentelee myös ravintoneuvoja-opiskelija Katariina. Tulevalla ravintoneuvojalla on sydän paikallaan. Hän kuuntelee ja haluaa löytää ratkaisut asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin.
Tupalanmäen Puoti on saanut nimensä Tiinan Tupala-nimisen kotipaikan mukaan. Hän rakensi miehensä kanssa tilan kotimetsään, Tupalanmäkeen, jossa myös yritys alkuajan toimi ja siitä tuli tietysti Tupalanmäen Puoti.

Puhdas metsä kuvastaa juuri sitä mistä Tupalanmäen Puoti on tehty. Koko toiminta on saanut alkusysäyksensä siitä, että kauppa tarjoaisi valmiiksi karsittua valikoimaa, puhtaita ja luonnollisia vaihtoehtoja, jotka tukevat terveyttä. Pienten lähituottajien lisäksi kaupalta löytyykin valtava valikoima tunnettuja ja laadukkaita tuotemerkkejä niin elintarvike- kuin kosmetiikkavalmistajilta. Elintarvikevalikoimakaan ei ole pelkkää superfoodia, vaikka niitäkin tietysti löytyy.


Kaikkea ekompaan elämään

Liedossa ja Tupalanmäen Puodissa puhaltavat hyvät tuulet. Puodilla on mukava meininki kun Tiina on jokunen aika sitten palannut äitiyslomilta ja Puodilla on uusia tekijöitä. Ekokauppa on tänä päivänä vieläkin edelläkävijä vaikka ihmisiä kiinnostaakin ekologisuus ja luonnollisuus koko ajan enemmän. Luonnonkosmetiikan alalla ollaan ainakin vielä hyvin alkutekijöissä. Ei ole kovinkaan montaa vuotta kun luonnonkosmetiikkaa piti kaivaa kosmetiikkahyllyjen perältä. Nykyään luonnonkosmetiikkaa on helposti saatavilla ja asiakaskuntakin laajenee kun ala tulee tutummaksi.

- Ensi vuodelle on tulossa ainakin lisää asiakasiltoja, joita on kovasti toivottu. Tulemme järjestämään erilaisia teemailtoja, Puodilta kerrotaan.

- Ayurvedan ja yrttien osalta on varmasti tulossa uutta ja mielenkiintoista sekä tuotteisiin että hoitolan palveluihin kun aloitan tammikuussa Ayurveda-kosmetologikoulutuksen, Karoliina sanoo.

Edelläkävijyydestä puheenollen. Tuloillaan on myös jotain hyvin ainutlaatuista. Vuoden alkupuolella Puodilta on saatavilla Gourmet-sirkkaa viiden gramman tutustumispakkauksissa. Siinä on oiva tilaisuus päästä ihmettelemään ja tutustumaan lähemmin, mitä muu maailma jo maistelee.

Tupalanmäen Puoti tarjoaa siis monenlaista, mutta kaikki tuotteet ja palvelut käydään tiukan seulan läpi, jotta palvelulupaus ekologisuudesta ja puhtaudesta säilyy. Kuten Puodin slogankin kuuluu: Hyvinvointia arkeen ja juhlaan, kaikkea ekompaan elämään.


Puodin joulu

Jouluun on enää kymmenen päivää. Tupalanmäen Puoti onkin joulun aikaan oikea joulupuoti, sillä valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Hyvinvointipalvelujen lahjakortit ja erilaiset luonnonkosmetiikkatuotteet ovat takuuvarmoja lahjoja, joihin liittyy myös tunnetta. Joulu on Puodillakin sesonkiaikaa ja kiirettä pitää, hyvinvointialan ammattilaiset osaavat kuitenkin myös tarpeen tullen rauhoittua.
Mikä on joulussa parasta?

- Joulussa parasta on kiireettömyys ja läheisten kanssa olo. Ne perinteiset jutut. Tiina kertoo.

- Minulle joulu on koko joulunajan huipentuma. Joulun tunnelma rakentuu marraskuusta lähtien valoilla, koristeilla ja sisustuksilla, joulunajan tapahtumilla, joulujuhlista jouluvalmisteluihin. Joulunpäivät sitten rentoudutaan ja nautitaan perheen kanssa yhdessä. Joulu on pikkuhiljaa kasvava tunnelma. Karoliina tunnelmoi.

- Joulu on parhaimmillaan joulunpyhinä rakkaiden keskellä, Puodin naiset sanovat.


Tupalanmäen Puoti sijaitsee aivan Liedon keskustassa osoitteessa Hanhipolku 2 L 1 21420 Lieto. Puh. 040 661 6615 ja sähköposti: info@tupalanmaenpuoti.com. Kivijalkaliikkeen lisäksi Puodin tarjontaan pääsee käsiksi myös Tupalanmäen verkkokaupan kautta. 


LUE LISÄÄ BLOGEISTAMME:

Arkeen Kätketty Aarre

MimmimafiaPssssst! Facebook-sivullamme nyt arvonta, jossa voit voittaa
...jotakin aivan äärimmäisen ihanaa Tupalanmäen Puodilta!


Kuvat: Sonja | AALTOJA & Jenni | Hiekkaleikkejä