Varpupäivä 2017

Syksyn sateiden myötä sitä voi hyvillä mielin sillä tavalla sopivasti käpertyä sisäänpäin ja koululaisten vanavedessä opetella uusia asioita. Kokoonnuimme varpubloggaajien kesken viettämään elokuista, mutta jo niin syksyltä tuoksuvaa päivää workshopin ja illanvieton merkeissä.

Elokuinen Varpupäivä oli uudelle blogiyhteisöllemme ensimmäinen laatuaan. Kesäkuussa vietimme rentoa kesäpäivää ilman suurempia aktiviteetteja, toisiimme tutustuen. Varpupäivä oli kokonaisuudessaan onnistunut ja saa varmasti jatkoa tulevaisuudessa.


Aloitimme Varpupäivän workshop-osuudella, joka järjestettiin Aboa Vetus & Ars Novan yhteistyönä saadussa kokoustilassa. AVAN Biljardisali oli jo itsessään upea miljöö, mutta näkymät Vanhan Suurtorin yli Tuomiokirkolle oli hieno ja aivan uudenlainen näkökulma kauniiseen Turkuumme.

Workshop-osuuteen kuului yleistä asiaa bloggaamisesta ja blogosfäärin kehittymisestä viime vuosina sekä blogien ja yritysten yhteistyötoiminnasta. Kävimme läpi myös hakukoneoptimointia sekä analytiikkatyökalun käyttöä. Varpubloggaajamme koostuvat monialaisista ammattilaisista ja yhteisömme parhainta antia onkin halumme saada tukea ja oppia toisiltamme.

Workshopin aikana saimme nauttia Aboa Vetus & Ars Novan aulatiloissa toimivan M Kitchen & Cafén tarjoamia tapas-herkkuja.


Varpupäivän välipalaohjelmaan kuului kuvauskilpailu. Osallistujille annettiin neljä kuva-aihetta, jotka kilpailijat saivat ikuistaa oman näkemyksen ja luovuuden mukaisesti. Kuva-aiheet olivat: Turku, jotain lainattua, minä ja hän sekä seis. Kuvakilpailun tuotokset olivat kaikki todella upeita. Kilpailun voittajan palkitsi siivouspalvelu Freska

Hyvin luistaneen päivän lopuksi kokoonnuimme Turun keskustassa sijaitsevaan tunnelmalliseen Bowleriin pelaamaan pöytäcurlingia, joka ei sitten luistanutkaan bloggaajiltamme yhtä mallikkaasti hyvästä yrityksestä huolimatta. Söimme Bowlerin bistropubissa, jonka menu oli herkullinen. Suosituimpia annoksia taisivat olla Mexican-burgeri, vegeburgeri ja briejuusto-mansikkasalaatti.

Tapaamisemme alleviivaavat upeasti sitä mistä Varpublogit on tehty. Tunnelma on kuin vanhojen tuttujen tapaamisessa, vaikka tälläkin kerralla meillä oli joukossa ihan uusia kasvoja.

Ensi kertaan siis!