Mathildedalin Ruukkikylä - vieraile ja ihastu!

Varsinais-Suomi on monipuolinen matkailukohde ja nähtävää löytyykin monesta kaupungista. Salossa Teijon kansallispuiston vieressä sijaitsee vanha ruukkikylä Mathildedal, joka on sopiva vierailu- ja retkikohde kaikenikäisille.

Mathildedalin ruukkikylän idylli on vailla vertaansa. Se vie kävijän takaisin 1800-luvun tunnelmaan.

Mathildedalin ruukkitehtaat tarjoavat kävijälleen niin historiaa, käsityöpuoteja kuin luontoakin. Tunnelmallinen miljöö ja monipuoliset palvelut ovat ehdottomasti Mathildedalin vahvuus. Ruukkialue sijaitsee meren rannalla, joten sinne pääsee myös veneellä. Vierasvenesatama Mathildan Marina on aivan ruukkikylän laidalla.

Mathildedalissa voi vierailija löytää useita pieniä puoteja, joissa myydään muun muassa käsityötuotteita (kuten alpakanvillaa), käsin tehtyä suklaata, juureen leivottua leipää sekä paljon muuta. Yhtä lailla ruukkikylästä voi paikantaa esimerkiksi uimarannan, ruokapaikkoja, vuokrapyöriä, kesäteatterin sekä taidenäyttelyn. Ruukin alue on oikeastaan ensikertaa siellä vierailevan silmin yllättävän vireä ja monipuolinen.

Mathildedalin Kyläalpakat sulostuttavat ruukkialueen miljöötä rauhallisella ja lempeällä läsnäolollaan.


Ruukin kehräämöstä voit ostaa esimerkiksi alpakanvillaa tai jo valmiiksi tehtyjä tuotteita.


Ruukin historia

Mathildedalin ruukkialue on upea nähtävyys ja sen historia ulottuukin pitkälle. Ruukkialueen rakennuksista vanhin on rakennettu jo 1700-luvun lopulla. Ruukki on nähnyt monta aikakautta. 1800-luvulla siellä valettiin rautaa ja tehtiin työkaluja. 1900-luvulla taasen työkalujen lisäksi ruukissa valmistettiin muun muassa maatalouskoneita. 1900-luvun puolivälissä ruukin alueella on ollut myös telakka. Ruukin omistajuus on vaihtunut vuosien saatossa useampaankin otteeseen.
Juhlatilat ja kokouspalvelut

Idyllinen miljöö on omiaan paitsi päiväretkikohteeksi myös esimerkiksi hääjuhlapaikaksi. Kaunis luonto ja ympäristö virittävät tunnelmaan ja tekevät tärkeistä päivistä entistäkin ikimuistoisempia. Mathildedalista voit varata niin ikään myös kokoustilat ja majoituksenkin. Kannattaa tutustua alueen tarjoamiin, yllättävänkin monipuolisiin, palveluihin.
Koska Mathildedalin ruukki sijaitsee aivan Teijon kansallispuiston vieressä, voi ruukkivierailun yhteyteen liittää helposti vaikka pienen patikoinnin. 

Mathildedal on siitä hyvä vierailukohde, että se sopii loistavasti kaikenikäisille ja -kuntoisille. Alue on pitkälti esteetön ja auton saa aivan ruukkialueen läheiselle parkkipaikalle. Veneen  luonnollisesti vierasvenesatamaan. 


LUE LISÄÄ BLOGEISTAMME:

Mom is the new black
"Sinne se sitten vei minut treffeille, ja onneksi veikin, vaikka pienen kinastelun jälkeen meinasin kieltäytyä koko reissusta."

Hiekkaleikkejä
"Itselleni uuden kotimaisen vaatemerkkilöydön tein myös Mathildedalin ansiosta!"

Blue Zone
Välillä en tiedä paremmasta

Katso ihania kuvatunnelmia Mathildedalista Josefinan taltioimana.TUTUSTU MYÖS LÄHISEUTUUN:

Reetta V.

Reppuhetkiä


Mathildedalin ruukkialue sijaitsee Salossa, aivan Teijon kansallispuiston kupeessa. Osoite on Ruukinrannantie 8, 25660 Mathildedal. Toimintaa ympäri vuoden. Puotien ja muiden palveluiden aukioloajat ja saatavuus kannattaa tarkistaa erikseen.

Teksti ja kuvat: Jenni Laaksonen