Kasvokkain: Eeli Hallikainen


Eeli Hallikainen on turkulainen muusikko. Aiemmin hänet on nähty esimerkiksi Aamuyön Sirkuksen riveissä, mutta nyt luodaan uutta. Eeli julkaisi kesäkuussa uuden bändinsä kanssa debyyttisinkun Onnellinen loppu. Hän soittaa kitaraa, laulaa sekä kirjoittaa ja säveltää biisejä itse. Alun perin soolourasta liikkeelle lähteneen projektin ympärille rakentui nopeasti hyvin yhteen pelaava bändi, jonka keikoilla meno on taatusti vauhdikas.

Eelistä kertoessa on luonnollista mainita myös hänen isänsä Joel Hallikainen, jonka pitkä muusikon ura on näyttänyt perheelle, millaisesta ammatista on kyse. Eeli siis tietää, millaiseen peliin ollaan hyppäämässä mukaan, ja nuorta muusikon alkua tuskin kovin helposti sen osalta yllätetään. Musiikkibisnes on raakaa peliä, mutta myös erityisen henkilökohtaista itsensä likoonlaittamista ja avointa mieltä. 


Syksyllä julkaistavaa uutta materiaalia odotellessa, halusimme kysyä Eeliltä muutaman kysymyksen:

Kuka on Eeli Hallikainen?

Minä olen Eeli Hallikainen. Heh heh.. Turkulainen (raisiolainen) muusikko. Lauluntekijä. Musiikki on aina ollut osa elämääni.

Pääset syksyllä uusien opintojen pariin, millä mielellä?

Tosiaan syksyllä alkaa musiikkiteknologin koulutus, jota olen odottanut ja jonne menen mielelläni. Vihdoinkin sain aikaiseksi hakea kouluun ja näin kävi. Innolla odotan tapaavani uusia ihmisiä ja päästä oppimaan uutta!

Onko ensimmäisen levyn julkaisun ajankohdasta sisäpiirin tietoa?

Levyn julkaisua ei olla vielä aikataulutettu. Toinen sinkku laitetaan ainakin syksyllä ulos. Puhetta on ollut myös EP:n äänityksestä, ja mahdollinen isompi julkaisija on vielä haussa. Tämän vuoden puolella tehdään mahdollisimman paljon töitä ensi vuotta varten. Sinne tähdätään.

Kerrohan Eeli vitsi.

Vai että vitsi. ..noh,

Kari Tapio päätti vaihtaa nimensä. Hänet tunnetaan nykyisin nimellä Tapio Kari.Unelmiesi keikkapaikka? Eli, millä lavalla esiintyminen olisi urasi kohokohta?

Unelmien keikkapaikka olisi varmaan joku iso festari kesällä, kauniina kesäisenä päivänä. Tuhansia ihmisiä rokkaamassa ilta-auringossa. Sanotaan vaikka Provinssi-Rock, koska Ruis ei oo enää rock.

Millainen on Onnellinen loppu?

Itselle se on pään avaus koko projektille. Biisinä ihan vauhdikas, kiva soittaa. Keikalle hyvä avausbiisi.

Onnellinen loppu -kappaleessa lauletaan: "Onhan sentään tarinalla, onnellinen loppu", eli loppu hyvin kaikki hyvin. Toivottavasti meille kaikille käy kuitenkin hyvin elämissämme.


Eeli Hallikaisen debyyttisinkku Onnellinen loppu kuunneltavissa Spotifyssa. Kesäkuussa julkaistu video katsottavissa alla. 


Teksti ja kuvat: Jenni Laaksonen