Kuralan kylämäki - Kesälomalla Turussa

Kesälomalla Turussa -juttusarjassa esittelemme mukavaa ja ilmaista lomatekemistä Turun seudulla. Nyt vuorossa Kuralan kylämäki ja sen rentouttava maaseututunnelma.


Suurelle osalle turkulaisista kesäretki Kuralan kylämäkeen on jo varmasti perinne. Eikä ihme, sillä paikka on mielenkiintoinen vierailukohde ja tarjoaa historian havinaa, mutta myös rauhallista irtiottoa keskikaupungin hektisestä vilskeestä.

Elävää historiaa Kuralassa

Kuralan Kylämäki on Turun museokeskuksen kohde, jossa pääsee tutustumaan 1950-luvun Kylämäkeen. Kuralassa pääsee tutustumaan siihen, millaista oli maanviljelijöiden elämä vuosikymmeniä sitten. Alueella on siis 50-luvun hengessä ylläpidettäviä asuintaloja ja piharakennuksia sekä ulkoalueita, joihin myös Kylämäessä vierailevat pääsevät tutustumaan. Ulkoalueet ovat avoinna ympäri vuoden, rakennuksiin pääsee kesäaikaan ja myös muulloin erillisten tapahtumien yhteydessä. 

Perinteisen museovierailun lisäksi voi hyvällä tuurilla osua paikalle tapahtumapäivänä. Kuralassa järjestetään ympäri vuoden ajankohtaisia tapahtumia, jolloin pääsee tutustumaan esimerkiksi siihen, miten Iso-Kohmon talossa valmistauduttiin pääsiäiseen.Lapsiperheiden mieleen

Jos lapsilta kysytään vierailun jälkeen, mitä oli Kuralan Kylämäessä, vastaavat he varmasti, että lampaita ja muita eläimiä. Kylämäki onkin lapsiperheiden keskuudessa suosittu varmasti erityisesti kotieläinten ansiosta. Kuralassa voi nähdä ainakin lampaita, kanoja ja hevosia. 

Eläinten lisäksi Kuralassa on lapsille paljon mielenkiintoista nähtävää, tehtävää ja koettavaa. Kuralan talojen esineistöön saa koskea, ja täten lapsetkin pääsevät kunnolla tutustumaan 50-luvun leluihin. Pihalla voi myös pelata pihapelejä ja syödä eväitä.Kahvila Omena ja Kaneli

Kylämäessä toimii myös Kahvila Omena ja Kaneli, joka on avoinna museon aukioloaikoina. Kahvilassa on tarjolla niin pientä suolaista kuin makeaakin. Samassa yhteydessä on lisäksi Vanhanajan puoti.


LUE LISÄÄ BLOGEISTAMME:

Aaltoja
Periturkulaista perinnemaisemaa
"Tiesin kyllä jo etukäteen pitäväni paikasta, olenhan kunnon landepaukku ja historiafriikki."

Rouva Y
Kuralan Kylämäessä
"Huomasin, että sieltä lähtee vielä joku perinnepolkukin, jonka olisi voinut käydä käppäilemässä."

Arjen Pilkahduksia
Kesäinen Kurala
"Puitteet olivat täydelliset: virkeät ja ilosta kirmaavat lampaat olivat saapuneet vielä niin vihreille laitumille rapsuteltaviksi, syreenipensaat, omenapuut ja perinnepuutarha kukoistivat."

Hiekkaleikkejä
Kotiseutumatkailua - Kuralan Kylämäki
"Ainakin itselläni tuli käynnin aikana paljon tuttuja asioita ja tuoksuja mieleen omasta lapsuudesta, vaikka 80-luvun lapsia olenkin."

Mom is the new black
Kuralan kylämäessä
"No joo, kyllä siellä lasten kanssa aamupäivän viettää, ajattelin. Mutta paikka olikin aivan ihana!"


Kuralan Kylämäki sijaitsee Kuralassa osoitteessa Jaanintie 45, 20540 Turku.  Kahvila Omena ja Kaneli palvelee museon aukioloaikoina.