Festivaalikesä 2017 Turussa

Turun kesä on täynnä festivaalitapahtumia. Kaupunkilaisia ja vierailijoita hemmotellaan lukuisilla festareilla niin keskustan alueella kuin hieman syrjäisemmilläkin sijainneilla. Tsekkaa lista läpi, ja tarraa kiinni kaupungin mielenkiintoisimpiin festareihin Turussa!


Loppukesän tärpit:

Turku Modern

13.-16.7.2017

Turku Modern on kaupunkifestivaali, joka nimensä mukaisesti tuo Turun keskustan ytimeen joukon niin kansainvälisiä kuin kotimaisia modernin musiikin kärkinimiä. Turku Modern käynnistyy torstaina 13.7.2017 Kakolassa Ydintalvipuutarhan siivittämänä ja levittäytyy siitä eteenpäin mm. ravintola Blankoon, Kårenille ja ravintolalaiva Donnaan, kestäen aina sunnuntaihin 16.7.2017 asti.


The Tall Ships Races Music Festival

21.-22.7.2017

Turun linnapuistossa järjestettävä The Tall Ships Races Music Festival on kaksipäiväinen musiikkifestari, jossa nyt 2017 nähdään lavalla mm. Lian Gallagher, The Cardigans, Pet Shop Boys ja Hurts. Luvassa on siis suuria tähtinimiä niin Suomesta kuin ulkomailtakin!

Maksuton ohjelma
The Tall Ships Racesin ohessa on lisäksi huomattava määrä maksutonta alueohjelmaa, johon kannattaa tutustua. Tarjolla on monipuolisesti nähtävää, kuultavaa ja koettavaa kaikenikäisille.

DBTL - Down By The Laituri 

27.-29.7.2017

Down By The Laituri juhlii tänä vuotta 30 vuottaan. Festivaalien tapahtumapaikkana toimii Urheilupuiston yläkenttä, aivan jokirannan kupeessa. DBTL on jo pitkään ollut osa turkulaisten kesän kaupunkikuvaa. Esiintyjälista on vuodesta toiseen kiinnostanut yleisöä. Tänä vuonna lavalla nousevat ainakin Jenni Vartiainen, Apulanta, Eppu Normaali ja Robin.

ILMIÖ 

29.7.2017

Turun Uittamon kansanpuistoon tänä vuonna paluun tekevä ILMIÖ on vaihtoehtomusiikin ystävien mieleen. Se on monitaiteellinen festivaali, joka yhdistelee sujuvasti musiikin ja taiteen toisiinsa. ILMIÖ tuo Turun kesään toinen toistaan mielenkiintoisempia artisteja, jotka tuskin jättävät ketään kylmäksi, Suomen kesän ilmastosta huolimatta.

Go90's 

go90s.fi
4.-5.8.2017

Todellinen ysärinpaluu Turun linnapuistossa - Go90's -festarikiertue saapuu elokuussa myös Turkuun, tuoden mukanaan joukon menneen vuosikymmenen ykkösbändejä. Vai miltä kuulostaa Raptori, Taikapeili, Mighty 44 ja Modern Talking? Niinpä! Elä ysäri uudestaan!

Musapiknik 

6.8.2017

Kupittaan Seikkailupuistossa järjestettävä koko perheen päihteetön musapiknik rento piknik-tapahtuma, jossa viihtyvät hyvin kaikenikäiset. Tänä vuonna esiintymässä ovat muun muassa Pariisin kevät ja Arttu Lindeman. Luvassa on myös paljon muuta oheisohjelmaa, kuten esimerkiksi pop-up-pakohuone. Tapahtuma on maksuton! 

Turun musiikkijuhlat

9.-19.8.2017

Turun musiikkijuhlilla on pitkät perinteet, ja tänä kesänä ne järjestetäänkin jo 58. kerran. TMJ on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty musiikkifestivaali! Monipuolisessa ohjelmistossa on yli 30 korkeatasoista konserttia ja tapahtumaa. Musiikkijuhlilla kuullaan mm. sopraano Karita Mattilaa, baritoni Waltteri Torikkaa sekä tukholmalaista Stockholm Syndrome Ensembleä.

Aura Fest

11.-12.8.2017

Aura Fest on urbaanin ja elektronisen musiikin festivaali, Turun Kupittaanpuistossa. Aura Fest järjestetään jo seitsemättä kertaa. Festeillä nähdään Suomen kovimpia Rap, Hip Hop ja Pop & R'nB -esiintyjiä, ulkomaisten vahvistusten ohessa. Kaksipäiväinen tapahtuma lupaa kävijöilleen unohtumattoman elämyksen. Lavalla nähdään muun muassa Evelina, JVG, Mikael Gabriel, Inna ja Redfoo.

Turbaani - Turun urbaani festivaali

15.-20.8.2017

Turbaani on aivan kaupunkifestivaali, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Festivaalien ohjelmistoa ovat tuottamassa lukuisat toimijat, ja luvassa on varmasti monipuolista tarjontaa niin musiikista kuin taiteestakin nautiskeleville.

SOPP Turku

17.-19.8.2017

SOPP, eli Suuret Oluet - Pienet Panimot on suomalainen olutfestivaali, joka järjestetään useammalla eri paikkakunnalla. Turussa se järjestetään Vanhalla Suurtorilla. Ohjelmassa on myös musiikkitarjontaa, kuten Ressu ja Jussi Acoustic.

Turku Jazz Festival

17.-20.8.2017

Turku Jazz Festival on Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali. Se järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1969. Tunnelmallisen tapahtuman ohjelmistossa kuullaan musiikkia niin ulkomaisilta kuin kotimaisiltakin tähtiesiintyjiltä. Tapahtumassa nähtäviä esiintyjiä ovat mm. Verneri Pohjola Group ja Helsinki-Cotonou Ensemble.


Nämä tapahtumat ovat tältä vuodelta jo ohi, mutta ensi vuotta silmällä pitäen, kannattaa seurailla ainakin:

Ruisrock

www.ruisrock.fi
Ruisrock on monelle festarikesän kohokohta. Ruissi ajoittuu heinäkuun alkuun, ja onkin usein helteisen kuuma! Ruissalon kansanpuiston alueella järjestettävä festivaali on pidetty jo 48 kertaa, keräten vuonna 2017 kolmen päivän aikana huikeat 105 000 kävijää. Kuvatunnelmia voit katsoa myös Varpublogien omista blogeista:

"Just nyt. On niin aukirevitty olo, että ei oikein tule sanoja." Hienoja kuvatunnelmia sunnuntailta.

"Ruisrockin taika toteutui tänäkin vuonna." Tunnelmallisia kuvia lauantailta.

"Rockin ruoka- ja juomapuoli on mennyt ihan hirveitä harppauksia eteenpäin ja minulla ainakin meni pää pyörryksiin, kun ihmettelin, mihin ihmeeseen menen syömään ja mikä maistuisi."

Seikkisrock


Seikkisrock on lasten oma musiikkifestivaali Kupittaan Seikkailupuistossa. Sen ohjelmisto on suunnattu erityisesti 2-10 -vuotiaille ja heidän vanhemmilleen ja isovanhemmilleen. Seikkisrock järjestetään kesän alkupuolella. Tänä vuonna lavalle nousivat muun muassa Kikattava Kakkiainen, Mimi ja Kuku sekä Dallapé.

Turku Band Festival

www.turkubandfestival.fi

Turku Band Festival ei ole varsinaisesti kesän tapahtuma, vaan ajoittuu alkuvuoteen. TBF nostaa turkulaisia bändejä esiin, levittäytyen eri keikkapaikkoihin.


Musiikkitapahtumien lisäksi Turussa päästään festivaalitunnelmaan muillakin mielenkiintoisilla tavoilla. Tutustu ainakin seuraaviin:

Turun Taiteiden Yö

turuntaiteidenyo.com
17.8.2017

TAFF - Turku Animated Film Festival

taff.fi/2017
23.-27.8.2017

Stand Up, Turku!

www.standupturku.com
28.-30.9.2017

New Performance Turku

newperformance.fi
5.-9.10.2017

TIP-Fest 2017

auraofpuppets.com
Marraskuu 2017

Olohuone 306,4 km2

www.olohuone.org

Video Art Festival Turku

www.videoartfestivalturku.com

Kuten pitkästä listasta voi huomata, Turku on varsinainen kulttuurikaupunki! Tarjonta on tapahtumien osalta erittäin laaja, ja listalla jo mainittujen lisäksi kannattaa muistaa lukuisat eri markkina- ja ruokatapahtumat, joita järjestetään paljon keskusta-alueella varsinkin nyt näin kesäaikaan.

Let's festival!