Kupittaan lintulammikko - Kesälomalla Turussa

Tästä alkaa uusi Kesälomalla Turussa -juttusarjamme. Sarjassa esittelemme mukavaa ja ilmaista, kaikenikäisille soveltuvaa kesälomatekemistä Turussa ja lähiseudulla. Ensimmäisenä vuorossa Kupittaanpuistossa sijaitseva lintulammikko.

Kupittaan Lintulammikolla voi ihastella näyttäviä riikinkukkoja.

Lintulammikolla voit ihastella päivää paistattelevia siivekkäitä.

Turussa Kupittaanpuisto kätkee sisäänsä jotakin ihanaa ja kaupunkilaisille eksoottista. Puistossa on Uudenmaankadun tuntumassa nimittäin Kupittaan Lintulammikko, joka kesäisin täyttyy runsaslukuisesta asukaskunnasta. Kuten arvata saattaa, puistoon muuttaa kesäisin suuri määrä eri lintulajeja, mutta myös muita eläimiä. Tänäkin vuonna ohikulkijat saavat ihastella pikkukilejä, kun vuohilauma viettää kesää Kupittaalla.

Lintulammikkoon kuuluu kaksi erillistä vieri vieressä olevaa aidattua tarhakokonaisuutta, joissa eläimet oleskelevat keskenään. Eläimet tuodaan puistoon heti alkukesästä kun ilmat sallivat, ja syksyllä ne muuttavat takaisin majapaikkoihinsa.

Riikinkukkoja voi nyt ihastella myös Turussa, Kupittaalla.

Varsinkin aurinkoisina päivinä aitausten ympärillä näkyy paljon ihmisiä. Osa varta vasten paikalle tulleita, osa ohikulkumatkalla hetkeksi pysähtyneitä. Lintujen ja vuohien toimia seurailevan ihmisjoukon seasta kuuluu tasaisin väliajoin huokauksia ja innostuneita kiljahduksia niin lasten kuin aikuistenkin suusta. Lammikon näyttävin on epäilemättä ylväs riikinkukko, jonka upeat sulat vangitsevat katseen välittömästi.

Kupittaan lintulammikko on mainio paikka viettää kaupunkiretkeä. Se valloittaa kävijänsä, iästä riippumatta ja on virkistävä keidas aivan Turun ydinkeskustan tuntumassa. Lintulammikon vieressä on myös lasten liikennepuisto ja Seikkis, eli Seikkailupuisto sekä runsaasti viheriötä ja penkkejä, joissa nauttia retkieväitä tai viettää piknikiä. 

Kupittaanpuistossa on kesäisin satakunta eläintä, piristämässä puistoilijoiden päiviä.


LUE LISÄÄ BLOGEISTAMME:

Hiekkaleikkejä
"Näin aikuisena olin vaikuttunut ja vähintäänkin yhtä innoissani, mitä vajaan kahden vuoden ikäinen taapero."

Onnen Säikeitä
"Komeita pyrstösulkia (tai pikemminkin laahusta) pörhisteltiin ja esiteltiin hyvä tovi"


Kupittaan Lintulammikko sijaitsee Kupittaanpuistossa, Uudenmaankadun varrella. Puistoon on vapaa pääsy. Lintulammikkoa voit seurata myös Facebookissa.