Biologinen museo - Turun sympaattisin

Turussa on yksi erityisen sympaattinen museokohde, Biologinen museo. Se sijaitsee aivan Samppalinnanmäen ja Paavo Nurmi Stadionin syleilyssä. Kaunis, yli 100 vuotta vanha puinen rakennus kätkee sisäänsä upean tunnelman, joka henkii arvokkaalla tavalla menneitä vuosikymmeniä. 

Vieraile Turun Biologisessa museossa vaikka koko perheen voimin! Museo on sympaattinen ja tunnelmallinen kohde.

Museo alkuperäisellä paikallaan

Biologinen museo juhlii tänä vuonna 110 vuotista taivaltaan. Museo on siitä mielenkiintoinen kohde, että se on alkuperäisellä paikallaan, ja rakennettu alun perinkin biologiseksi museoksi. Museo sai alkunsa, kun Turun kaupunginvaltuusto 1902 sai tuntemattoman lahjoituksen. Kävijöille museo avattiin 1907. Museo on näinäkin päivinä pyritty pitämään ulkoasultaan sellaisena kuin se alkujaankin oli, joten yleisilme vastaa paljolti sitä, mitä se oli tuolloin 1900-luvun alussakin.

Museokohde koko perheelle

Tämä museokohde on erityisen lapsiystävällinen. Se tempaa mukaansa niin pienemmän kuin suuremmankin museokävijän. Perusnäyttelyyn kuuluu 13 dioraamaa, joissa on esitelty Suomen luontoa monipuolisesti. Perusnäyttelyn lisäksi museossa on myös vaihtuvia näyttelyitä. Esimerkiksi tällä hetkellä nähtävillä on Hyönteisloistoa kotoa ja kaukomailta. 

Biologinen museo Turussa on helppo museokohde lapsiperheille.

Turun Biologinen museo juhlii 110 vuotista taivaltaan, vanhan arvokkuutensa säilyttäneenä.

Biologisen museon vaihtuvassa näyttelyssä esittelyssä hyönteisiä Suomesta ja muualta maailmasta.

Museossa järjestetään silloin tällöin erilaisia tapahtumia, jotka sopivat hyvin erityisesti lapsille, mutta yhtä lailla vanhemmillekin kävijöille. Ryhmät voivat halutessaan varata myös opastetun kierroksen. Mukava lisä ovat koulu- ja päiväkotiryhmille tulostettavat tehtävälomakkeet, joita voi retkeä varten kätevästi pakata matkaan mukaan.

Biologinen museo on museokorttikohde, eikä sisäänpääsymaksu muutoinkaan verota kukkaroa liian ohueksi. Tämä on matalan kynnyksen museokohde, joka vie tunnelmallaan suoraan 1900-luvun alkuun ja se taianomainen tunnelma, joka museossa avautuessaan on varmasti ollut, on lähes käsinkosketeltava.

Museokorttikohde Turussa, jota ei kannata jättää välistä - Biologinen museo. Tee aikamatka 1900-luvun alkuun.


Turun Biologinen museo löytyy osoitteesta Neitsytpolku 1, 20800 Turku. Museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 9-17, maanantaisin suljettu.