Kahvinautintoja taidemuseon tiloissa - Café Victor

Yhteistyössä Cafe Victor / Deligo Catering

Turussa on monia ihania kahviloita, mutta yksi niistä henkii aivan omanlaistaan tunnelmaa, johon moni kävijä on ihastunut. Liekö kyseessä olla museon vai kahvilan charmi? Veikkaamme kuitenkin näiden kahden yhteispeliä. Sopivathan taide ja kahvi hyvin yhteen. Turun Taidemuseon tiloista löytyvä museokahvila Café Victor on viihtyisä ja rauhallinen lounaskahvila. Vuoden alussa uusille omistajille siirtynyt kahvilatoiminta on tuonut mukanaan luonnollisesti muutoksia, mutta Victorin tapauksessa ne ovat tehneet kahvilasta vain aiempaakin kotoisamman. Café Victorin pitäjät ovat tuttuja Turun ruoka- ja kahvilakulttuurista ennestään, sillä heillä on ollut sormensa pelissä sekä Kaffillarissa että Kuori Food & Winessa. Tämän tietäen, odotukset ovat kävijällä kieltämättä korkealla, mutta Café Victor lunastaa ne vaivatta. 

Kahvilan tilat ovat Turun Taidemuseon alakerrassa aivan lipunmyyntipisteen välittömässä läheisyydessä. Tarjolla on niin suolaista piirakkaa kuin makeampaa kakkupalaakin, kahvin ja teen seuraksi. Arkisin tarjolla on myös keittolounas, jonka menun löytää helpoimmin Café Victorin omilta Facebook-sivuilta.
Istu lyhyeksi hetkeksi tai pidemmäksi toviksi.
Nauti yli 100-vuotiaan museon tunnelmasta ja kauniista arkkitehtuurista ympärilläsi.

Valitse vitriinistä herkullinen kakku- tai piirakkapala.
Tai toisaalta, haluatko kuitenkaan jättää maistuvan keittolounaan välistä?


Vaalein pöytäliinoin ja kukkavaasein koristellut pöydät kylpevät taidemuseon ikkunoiden läpi siivilöityvässä auringonvalossa ja houkuttelevat museokävijät istumaan pöydän ja kahvikupposen ääreen vielä hetkeksi. Tietokoneen näppäimistöä keskittyneesti hamuava nurkkapöydässä istuva kahvilavieras näyttäisi viettävän etätyöpäivää. Viereisessä pöydässä taas nautitaan leppoisista lounastreffeistä.


Vaikka Café Victor onkin tiiviisti Turun Taidemuseon syleilyssä tarjoamassa museokävijöille hengähdyshetken taiteen parissa, palvelee se mielellään myös kävijöitä, jotka tulevat varta vasten kahvilaan. Kahvilan leivonnaiset ja muut tarjottavat tehdään itse, joskaan ei kuitenkaan Taidemuseon tiloissa vaan Deligo Cateringillä, joka on niin ikään Café Victorin yrittäjien pitämä.

Café Victor Turun taidemuseon tiloissa, osoitteessa Aurakatu 26, 20100 Turku. Kahvila on auki museon aukioloaikoina, maanantaisin suljettu. Lounasta on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11 - 14. 


Teksti: Jenni Laaksonen
Kuvat: Annukka Viitanen