Turkulainen Arteflos luo kukista unelmia

Puhuttaessa määrätietoisesta unelmoinnista, on ehdottomasti nostettava esiin turkulainen Arteflos, joka ei ole ihan tavanomainen kukkakauppa. Aikakauslehdestä syntynyt idea ja unelma toteutui ahkeran suunnittelun ja tekemisen kautta.

Turkulainen Arteflos valmistaa kukka-asetelmat ja näyttävät kukkakimput juhliin ja tapahtumiin.

Arteflos tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle ja tavalliselle. Se on raikkaan erottuva näyttävine kukka-asetelmineen ja -kimppuineen. Monipuoliseen palvelutarjontaan kuuluu varsinaisten kukkatuotteiden lisäksi myös kukkaworkshopeja. 

Mistä kaikki alkoi?

Arteflosin tarina on todellinen unelmien toteuttamisen esimerkkitapaus. Perustaja Elina näki vuonna 2016 aikakauslehdessä artikkelin kukka-asetelmia tekevästä yrittäjästä ja päätti oman tulevaisuutensa olevan myös kukkien parissa. Määrätietoinen ja aktiivinen itseopiskelu, inspiroituminen, tekeminen ja suunnittelu johtivat lopulta Arteflosin perustamiseen helmikuussa 2018.

Aito intohimo kukka-asetelmien tekemiseen ja niiden kautta ilmaisuun on luonut Arteflosin oman ja vahvan tyylin jo heti alkumetreiltä. Erityisen inspiroivaa on Elinan aktiivinen ote ja tahto kehittyä alallaan. Hän on tinkimätön oman alansa visualisti, joka tekee työnsä tunnollisesti.

Kukilla taidetta

Arteflosissa kukkakimppu ei ole pelkkä kukkakimppu, vaan taideteos, joka on tehty katsottavaksi. Ja tässä piilee myös se, mikä tekee Arteflosin kukista erityisiä. Oli kyse sitten pienemmästä tai isommasta kukkakokonaisuudesta, se suunnitellaan yhtenäiseksi yksityiskohtia myöden. Suunnitelmien pohjana toimii Arteflos Moods, johon Elina on luonut viisi erihenkistä tyyliä. Tarjolla on niin herkkää Pariisia, raikasta Himalayaa kuin runsasta Havannaakin.

Arteflosilta voi tilata kukat juhliin ja tapahtumiin, mutta yhtä lailla vaikka PR-tarkoituksiin tai kuvaustaustoiksikin. Kukkia voi käyttää innovatiivisesti ja monipuolisesti, kuten Arteflos on osoittanut. Ne ovat lahjojen lisäksi tärkeässä roolissa sisustuksessa ja tunnelmanluojina. Puhumattakaan hääkukista, joihin Arteflos niin ikään tarjoaa omannäköisensä vaihtoehdon.

Kukkastudio Arteflos on innovatiivinen kukkakauppa, josta tilaat upeat hääkukat ja kukka-asetelmat tapahtumiin.

Varpublogit <3 Arteflos

Arteflos oli mukana myös Varpugaalassa tekemillään upeilla palkintokimpuilla, jotka jokaiselle bloggaajallemme jaettiin illan aikana. Kukat herättivät saajissaan gaalan aikana ja sen jälkeen ansaittua huomiota ja ihailua. Kukkien lisäksi ihailemme Elinan antaumuksellista otetta työhönsä - ja toivommekin Arteflosille kaikkea hyvää alkaneen matkan varrelle!


Elina Boströmin perustama kukkastudio Arteflos sijaitsee Turun Raunistulassa Barkerin vanhassa kutomossa. Arteflosin kukka-asetelmia voit ihastella eritoten Arteflosin omalla Instagram-tilillä.


Teksti: Jenni Laaksonen