Turun seudun kesäteatteritarjonta 2018

Kesäteatterit ovat yhtä olennainen osa suomalaista kesää kuin mökkeily, juhannus ja hyttyset. Tämä näkyy myös tarjonnassa. Kesäteattereita löytyy miltei joka kunnasta, parhaimmista useampikin. Kulttuurinnälkäisten valinnan vaikeutta helpottamaan selvitimme Varsinais-Suomen alueen kesän 2018 kesäteatteritarjontaa. Kesäteatterilistamme ensimmäisestä osasta löytyy kesän 2018 kesäteatteritarjonta kunnittain Turun seutukunnan osalta. Seuraavassa osiossa kerromme muun Varsinais-Suomen alueen tarjonnasta, eli jos mielit Turun naapurikuntia pidemmälle, kannattaa pysyä kuulolla!Turun seutukunnan alueelta listallemme löytyi 23 erilaista kesäistä teatterinäytöstä ja koko Varsinais-Suomen alueella tämä määrä tuplaantuu. Jo pelkästään Turusta löytyy kymmenen eri kesäteatterivaihtoehtoa kesälle 2018. Mikä parasta, teatterinäytöksiä löytyy jokaiseen makuun: on niin koko perheelle suunnattuja esityksiä kuin vain aikuisemmalle yleisölle suunnattuja näytelmiä. 

Tarkemmat teatteri- ja esityskohtaiset tiedot, kuten lippuhinnat ja osoitteet, pääset tarkistamaan teattereiden omilta sivuilta, suoraan otsikoiden linkistä. 

Turun seutukunta

Turku


Tieteisromaaniin pohjautuva esitys tarjoilee varmasti erilaisen ja uuden kokemuksen. Jo esityspaikka on salainen. Pue hyvät kengät jalkaan ja valmistaudu vierailemaan "alueella". Näytöskausi on 15.7.-23.8.2018


Tänä kesänä Linnateatteri on vankilatunnelmissa. Naisvankilamaailmaan sijoittuvassa Linnanneidot-näytelmässä pääset treenaamaan nauruhermojasi sekä vatsalihaksiasi. Innokkain yleisö pääsee tutustumaan aitoon vankilamiljööseen Kakolan opastetuilla kierroksilla. Esityskausi 6.6.-11.8.2018.

Runoryhmä Säkeensitojat: Eino Leino ja Vapauden kirja

Esitys on maisemakuva sadan vuoden takaisesta Suomesta. Esityspaikkana on tunnelmallisen  Luostarinmäen käsityöläismuseon Nahkurinpiha. Esityskausi on 21.7.-12.8.2018


Astrid Lindgrenin satuklassikko Vaahteramäen Eemeli saapuu tänä kesänä kujeilemaan Turkuun. Näytelmää esitetään aivan keskellä kaupunkia: Puolalanpuistossa. Esityskausi 6.7.-4.8.2018. 


Turkulaisen teatteriryhmän musiikkikomedia nähdään kesällä ainutlaatuisessa ympäristössä, nimittäin museokeskus Forum Marinumin makasiinirakennuksen vintillä. Poikkeuksellisen esityksestä tekee se, että se kiertää Turun näytöskautensa jälkeen muualla Varsinais-Suomessa syyskuun loppuun saakka. Esityskausi Kruununmakasiinissa 5.-27.7.2018.

TEHDAS Teatteri: Saari ajan rajalla

Teatteria, tanssia ja sirkusta yhdistelevä esitys on varmasti kokemisen arvoinen. Eikä näytöspaikkakaan ole se perinteisin: suurin osa näytöksistä järjestetään purjeveneessä ja autiolla saarella, toiset metsässä ja kallioilla. Näytökset ovat 15.-26.8.2018.


Vartiovuorella sijaitsevan Turun kesäteatterin lavan valtaa Taikuri Oz-näytelmä, jonka matkassa pääset Dorothyn ja kumppaneiden kera keltaista tiilitietä pitkin Smaragdikaupunkiin. Esitys on koko perheelle suunnattu. Turun kesäteatterin katsomo on katettu. Esityskausi on 14.6.-11.8.2018. 


Turun Nuoren Teatterin sisäpihalla, katetussa kesäkatsomossa tarjoillaan yleisölle musiikki- ja sketsihupailu Tuhat ja yksi paljastusta. Jos tänä kesänä haluat haluat raottaa salaisuuksien verhoa, ota suunnaksesi Vanhan Kivipainon piha Linnankadulla. Esityskausi 29.6.-28.7.2018. 


Nimensä mukaisesti Samppalinnan mäellä, tuulimyllyn juurella sijaitsevan Samppalinnan kesäteatterin ohjelmistossa siirrytään valtameren toiselle puolelle uhkapelien ja pika-avioliittojen maailmaan. Broadway-musikaalin esityskausi on 14.6.-17.8.2018. Katsomo on katettu. 


Turun pohjoisosassa, entisessä Paattisten kunnassa, toimii viisi vuotta täyttävä Vinttiteatteri. Juhlavuotensa kunniaksi se järjestää ainutkertaisen juhlaesityksen, jonka päätteeksi katsojille on luvassa perinteiset latotanssit live-musiikin säestyksellä. Esitys 30.6.2018.

Raisio


Näytelmä yhdistää huumoria ja historiaa kyläesitysten tyylillä. Jo ennen ensi-iltaa makupaloja näytelmästä pääsee katsomaan Raision kirjastossa. Varsinainen esityskausi 14.-26.7.2018.

Naantali


Merimaskun saaristomaisemissa pääsee tänä kesänä sukeltamaan vanhainkodin maailmaan. Nämä vanhukset eivät taida olla kaikkeen tyytyväisiä, joten nimensä mukaisesti luvassa on kapinahenkeä huumorilla höystettynä. Esityskausi on 7.-21.6.2018 


Olet varmasti kuullut sanonnan Naantalin auringosta. Tämän esityksen jälkeen myös tiedät mistä se tulee. Näytelmää esitetään Naantalin teatterin pihalla, huonolla ilmalla sisätiloissa. Esityskausi 9.-17.6.2018 


Kesäiltaisin Naantalin Muumimaailman teatterilavan valtaa Teatteri Emma, jonka tämän kesän näytelmänä nähdään treffailukomedia Love me Tinder. Esitys tarjoilee viihdettä kaikille rakkaudennälkäisille ja naurattaa varmasti myös jo sen oikean löytäneitä. Esitystä suositellaan yli 15-vuotiaille. Näytöskausi on 15.5.-18.8.2018. 


Myös toisella Naantalin saarella, Vepsässä, pääsee nauttimaan kesäteatterista heinäkuussa. Turkulainen harrastajateatteriryhmä Jo-Jo Teatteri juoksuttaa lavalle vauhdikkaan näytelmän Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö. Näytelmästä nauttivat varmasti niin lapset kuin aikuisetkin ja alle kolmevuotiaat kokevat tämän teatterielämykset aivan ilmaiseksi! Esityskausi on 14.-27.7.2018. 

Rusko


Maailman vahvin tyttö Peppi Pitkätossu seikkailee Ruskon kesäteatterissa. Jos sinäkään et voi vastustaa tätä kaikkien tuntemaa saparopäätä, suuntaa Ruskon Nuorisotalolle näytöskauden aikana 3.-20.6.2018. Katsomo on katettu. 

Lieto


Liedon teatterissa tartutaan kesällä klassikkoon. Maria Jotunin näytelmä Miehen kylkiluu pureutuu pienen kyläyhteisön ihmissuhdekiemuroihin, taattua kesäteatteridraamaa siis luvassa! Näytöskausi 15.6.-13.7.2018. 

Kaarina


Tänä kesänä Piikkiön Tammipartio on tuonut klassikkosadun Lumikista 2020-luvulle. Luvassa on niin joogaa, stressinhallintaa kuin yksi ylipitkäksi venähtänyt kääpiö. Näytöksiä on Sipilänmäen kesäteatterin lavalla 14.-26.8.2018. 


Sipilänmäen kesäteatterissa matkataan nostalgiselle 1970-luvulle. Luvassa on musiikillinen komedia Kauppa-auto. Esityskausi on 6.6.-1.7.2018. 

Paimio


Suruttomat on musikaali, joka perustuu Minna Canthin klassikkonäytelmään Työmiehen vaimo. Paimion kesäteatteri täyttää tänä kesänä 40 vuotta, joten luvassa on on juhlava spektaakkeli Museonmäen kesäteatterilavalla. Näytöskausi on 29.6.-20.7.2018. 

Sauvo


Myös Sauvon kesäteatterissa luotetaan klassikon vetovoimaan. Esitys on suunnattu koko perheelle. Tänä vuonna lavalla nähdään erityisen paljon myös ensikertalaisia, Sauvon kesäteatteri haluaa näin tukea ja kannustaa nuorten teatteri-innostusta. Esityskausi 29.6.-15.7.2018. 

Nousiainen


Makasiiniteatterissa nähdään kesällä komedia Ilmasta rahaa, jonkä päähenkilö Erkki, pyrkii rikastumaan sosiaaliturvan avulla. Kaikki ei taida kuitenkaan sujua Erkin suunnitelmien mukaan. Miten käy, suuntaa katsomaan 20.6.-15.7.2018 Nousiaisiin. 

Mynämäki


Kukapa ei tuntisi tätä kotimaista televisiosarjaa. Ja nyt sen pääsee näkemään myös kesäteatterilavalla Mynämäellä! Luvassa on lavan täydeltä huumoria ja Suomi-tunnelmaa. Esityskausi 13.7.-3.8.2018.


Löytyikö listalta sinulle sopivaa teatteriohjelmaa täksi kesäksi?


Teksti: Johanna / Arjen pilkahduksia
Kuva: Susanna / Arjen pilkahduksia