Tutustu Varpujengiin: Jaana ja Petra

Varpublogien ensimmäisen syntymäpäivän kunniaksi aloitettu juttusarjamme ihanista Varpubloggaajistamme saa nyt jatkoa! Tällä kerralla vuorossa ovat Petra ja Jaana, kaksi asiaa ja elämäniloa pursuavien blogien kirjoittajaa.

 
Jaanaa ja Petraa yhdistää kiinnostus saada lukijat löytämään ratkaisuja omaan arkeensa sekä innostus keskustelun herättämiseen. Molemmat ovat pitkän linjan bloggaajia: he ovat kirjoittaneet erilaisia blogeja jo aikaisemmin, eikä kyllästymisestä näy onneksi vieläkään viitteitä.

Toimittajana ja sisällöntuottajana työskentelevä Jaana otti rohkean irtioton muutaman vuosi sitten ja muutti Loimaalle lapsuutensa maisemiin perheensä kanssa. Hänen Menolippu maalle -blogistaan löytyvät inspiroivat neuvot kaikille omakotiasujille ja paluumuuttoa suunnitteleville. Miltei satavuotiaan talon remontointi, kasvimaan ja puutarhan hoito sekä leppoisan ja luonnonläheisen elämän esiintuominen ovat hänen bloginsa punainen lanka.

Arkeen kätketty aarre –blogia kirjoittava Petra on hyvää tuulta ympärilleen levittävä kasvatusalan ammattilainen. Petran blogissa ja somekanavilla keskustellaan parisuhteen, äitiyden ja perhe-elämän teemoista rakentavalla ja myönteisellä otteella. Itsensä ja muiden kunnioittaminen, kehopositiivisuus ja pilke silmäkulmassa eläminen ovat avainsanoja Petran blogimaailmassa.

Molempien mielestä keväinen Aurajokiranta ja aurinkoinen jätskittelyhetki sen varrella ovat ehdottomasti parasta Turussa. Eikä kumpikaan heistä tunnustaudu suuriksi vappujuhlijoiksi. Vapun suunnitelmissa pääpaino on perheen, ystävien, hyvän ruuan sekä tietenkin siman yhdistelmällä. Mutta ovatko nämä bloggaajat toistensa peilikuvia myös muissa asioissa, otetaan siitä selvää!

Jos olisitte esine, mikä olisitte?

Jaana: Olisin kamera. Pääsisin kohdistamaan katseeni mielenkiintoisiin asioihin ja tallentamaan jännittäviä ja kauniita hetkiä.
Petra: Polkupyörä, sillä rakastan sen tuomaa vauhtia ja vapautta!

Viimeksi lukemanne kirja?

Jaana: Juuri nyt minulla on kesken Paula McLainin Nuoruutemme Pariisi, joka kertoo Ernest Hemingwaysta ja hänen ensimmäisestä vaimostaan.
Petra: Luen usein useampaa kirjaa samanaikaisesti. Nyt luennassa on Sisäinen lepatus – Herkän ihmisen tietokirja; Introvertit – Työpaikan hiljainen vallankumous; Wilde Like Me.

Mitä käsilaukuistanne löytyy aina?

Jaana: Yritän muistaa pitää mukanani mittanauhaa, jotta voin mitata huonekaluja ex tempore -kirpparireissuilla. Lisäksi laukusta löytyy ääretön määrä vanhoja kuitteja ja ruttuisia kauppalappuja.
Petra: Sekasorto ja jokin ”yllätys” – kuten lapsen vanha välipala – josta saan vihiä vasta, kun se on tarpeeksi vanha, että alkaa haista! No okei, huijaan ehkä vähän, koska tämähän koskee eniten hoitolaukkuani, joka tosin toimittaa nykyisin käsilaukun virkaa.
Mikä elokuva on tehnyt teihin suurimman vaikutuksen?

Jaana: Hyviä elokuvia on paljon, mutta mainittakoon vaikka Pedro Almódovarin teokset, joissa viehättää outous, inhimillisyys ja inspiroiva värimaailma.
Petra: Titanic! Fanitan ja ylpeästi. Mutta muutama muu syvästi koskettanut leffa: Schindlerin lista, Forrest Gump ja Intouchables.

Mikä oli toiveammattinne lapsena?

Jaana: Ihailin lapsena Marja-Liisa Kirvesniemeä ja halusin tulla yhtä hyväksi hiihtäjäksi. Motivaatiota harjoitteluun ei kuitenkaan ollut, enkä nykyään omista edes suksia.
Petra: Opettaja. Se oli haave, jonka kuoppasin teini-iässä, mutta joka heräsi taas henkiin aikuisiällä, ja nyt onkin uunituoreet paperit hyllyssä.

Kuten edelliselläkin kerralla, annoimme bloggaajille mahdollisuuden kysyä toisiltaan myös jotain. Jaanaa kiinnosti kuulla Petran vinkit arjen pyörittämiseen ja jaksamiseen kahden pienen lapsen kanssa ja myös Petra oli vinkinkeräystuulella. Hän toivoi Jaanan kertovan neuvonsa maalle muuttoa harkitseville.

Petra / Arkeen Kätketty Aarre

Miten siis on Petra, mitkä ovat vinkkisi arkeen ja lapsiperhe-elämään?

Yksinkertaista, vähennä ja minimoi. Ympäröivä maailma houkuttelee meidät ylisuorittamaan, olemaan kiireisiä ja uskomaan, että enemmän on enemmän. Fakta kuitenkin on se, että aika on rajallista ja todella arvokasta. Siksi pyrinkin itse rauhoittamaan meidän elämää, minimoimaan pakollisia menoja ja jättämään kalenteriin väljyyttä. Vähemmän on enemmän: enemmän aikaa pysähtyä, kohdata ja tulla kohdatuksi – mikä on loppujen lopuksi tärkeintä.


Jaana / Menolippu maalle

Entä Jaana, mikä on sinun vinkkisi maaseudulle haikailevalle?

Kannattaa miettiä, miten paljon osaa ja haluaa tehdä käsillään. Omassa – varsinkin vanhassa – talossa ja sen pihapiirissä riittää paljon työtä. Ei kuitenkaan kannata pelästyä, vaikkei osaisi kaikkea ennestään, vaan tekemällä oppii. Itselleni maalla asumisessa yksi hauskimmista asioista on ollut se, kun on voinut opetella uusia taitoja talon remontoinnin ja puutarhanhoidon parissa.

Lisää vinkkejä ja elämänmakuisia ohjeita pääset lukemaan Petran ja Jaanan blogeista, käyhän tutustumassa!


Teksti: Johanna / Arjen pilkahduksia
Kuvat: Jenni / Hiekkaleikkejä