Kesän 2018 festarit Turussa ja koko Varsinais-Suomessa

Kesä on ehdottomasti festareiden aikaa. Siitä ei pääse ali eikä yli, mutta yleensä porteista sisään pääsylippu kourassa on hyvä vaihtoehto! Festarikesän klassikot nyt tiedetään (ja myytiinhän Ruisrock jo tässä kuussa loppuunkin). Vaan oletko huomannut, miten paljon ilmaisiakin festareita järjestetään ympäri Varsinais-Suomen?

Ruisrock 2018 Kuva: Jenni Laaksonen


Turun kesä- ja musiikkitapahtumia on paljon. Joka viikonlopulle löytää keskustan alueelta mielenkiintoista tekemistä ja näkemistä, jos mielii. Isompien musiikkitapahtumien lisäksi korvia voi ravita useissa eri baareissa, yökerhoissa ja klubeilla. ...mutta tarkista nyt tämä lista vielä!

Seikkisrock 16.-17.6.2018
http://www.seikkisrock.net/

Ruisrock 6.-8.7.2018
http://www.ruisrock.fi/

Turku Modern 12.-15.7.2018
http://www.turkumodern.com/

DBTL 25.-28.7.2018
http://www.dbtl.fi/

Ilmiö 28.7.2018
http://www.ilmio.fi/2018/

Aurafest 10.-11.8.2018
https://aurafest.fi/

Turun musiikkijuhlat 10.-22.8.2018
http://www.turunmusiikkijuhlat.fi/


The Holy @Ruisrock 2018 Kuva: Jenni Laaksonen

On syytä pitää terävänä mielessä, että myös Turun ulkopuolella järjestetään suuri määrä mielenkiintoisia ja hyvin toteutettuja musiikkitapahtumia. Kannattaa siis herkistää mieli ja mennä ennakkoluulottomasti tutustumaan pienempienkin paikkakuntien festareihin. Miten olisi esimerkiksi muutama näistä?

Naantalin musiikkijuhlat (Naantali) 5.-16.6.2018
https://www.naantalinmusiikkijuhlat.fi/

Saaristo Open (Kaarina) 8.-9.6.2018
http://www.saaristo-open.fi/

Cityfest (Loimaa) 9.6.2018
https://www.cityfest.fi/

Kemiönsaaren musiikkijuhlat (Kemiönsaari) 9.-15.7.2018
https://kimitomusicfestival.fi/

Kuissi Rock (Loimaa) 14.7.2018
http://kuissi.fi/

Karjurock (Uusikaupunki) 19.-21.7.2018
http://www.karjurock.fi/

Metsämaan Pyramidipiknik (Loimaa) 21.7.2018
https://www.facebook.com/pyramidipiknik/

Alpon kesävestari (Loimaa) 22.7.2018
https://www.facebook.com/AlponKesavestari

Crusell-viikko (Uusikaupunki) 28.7.-4.8.2018
http://crusell.fi/

Salofest 2018 (Salo) 3.-4.8.2018
https://salofest.fi/

Festival Norpas (Kemiönsaari) 3.-5.8.2018
https://www.festivalnorpas.fi/

SmugglerRok (Lieto) 10.-12.8.2018
http://www.oldsmuggler.fi/old-smuggler/smuggler-rok

Sillanalusrock (Loimaa) sijoittunut elokuun loppupuolelle
ei omia nettisivuja

Ruisrock 2018 Kuva: Jenni Laaksonen


VARPUBLOGGAAJIEN TÄRPIT

Meillä Varpublogeissa on useampi intohimoinen musiikinharrastaja tai ainakin -kuluttaja. Mitä he suosittelevat? Mikä festari on the kesän kohokohta tai mikä kiinnostaa muuten vaan?

Jenni Hiekkaleikkejä-blogista tunnustautuu folk-musiikin ystäväksi, eikä kuulemma nauti suurten väkijoukkojen keskellä olemisesta:

"Tänä kesänä täytyy ehdottomasti käydä jo kolmatta kertaa peräkkäin Loimaalla Metsämaan pyramidipiknikillä. Siellä on ihan superhyvä ja leppoisa meininki! Pääsymaksuksi täytyy sitä paitsi viedä kivi! Kiinnostaisi myös todella paljon Festival Norpas Taalintehtaalla Kemiönsaarella. Esiintyjäkattaus näyttää mielenkiintoiselta. Turun festareista pankkitiliä verottaa tänä vuonna todennäköisesti Ilmiö, joka nyt on aikamoinen ilmiö itsessään."

Urbaani Isä Marko kertoo suorastaan rakastavansa festareita ja klubikeikkoja. Ruisrock on Markolle muodostunut jo pitkäksi perinteeksi:

"Taitaa olla 15. tai 16. Ruisrock itselleni ja vain poikien syntymävuodet ovat jääneet välistä. Tällä kertaa odotan innolla Disco Ensemblen päätöskiertueen keikkaa ja kovassa nosteessa olevan Litku Klementin keikkaa. Molemmat lauantaina. Myös pitkän tauon tehnyt Paperi-T saapuu lauteille.

Pääasiassa musiikki edellä ollaan vaimoni kanssa festareilla, mutta toki hauskaa myös osataan pitää. Liedon SmugglerRok on myös mainittava, jossa sunnuntaina on muuten Smugsurokki eli perhepäivä ja ilmainen sisäänpääsy!"

Petra Arkeen Kätketty Aarre -blogista aikoo tänä kesänä festaroida koko perheen kanssa:

"Mihin lapsiperheen kannattaa suunnata rokkaamaan? Seikkisrockiin! Näin olen ainakin kuullut. Meillä ei ole vielä mitään kokemusta kyseisistä festareista, mutta tänä vuonna voisi olla kiva mennä katsomaan ihan livenä mm. ihania Mimmejä, joiden musavideoita olemme luukuttaneet Youtubesta ahkerasti. Seikkis on meidän perheelle ihan ykkös mesta, joten olisi kiva kokea itsekin, miltä festarit siellä näyttävät, kuulostavat ja maistuvat! Ja koska olen vähän mummo näissä festarihommissa, niin festarointi päiväaikaan sopii paremmin kuin hyvin - illalla pääsee jo hyvissä ajoin kotiin koomaamaan."

Reppuhetkiä voi viettää myös festareilla, kuten Tiia aikoo. Hänen festarikesästään löytyy kaksi erityistä suosikkia:

"Ruisrock! Olen käynyt Ruisrockissa jo 15-vuotiaasta eli kohta jo 14 kertaa. Hullaannun Ruisrockin tunnelmasta vuosi toisensa jälkeen ja parasta näillä festareilla onkin katsoa kuinka jokaisella vastaantulijalla on hymy huulilla. Lemppariyksityiskohta Ruississa on jammailla ystävien seurassa helteisen rantalavan edustalla samalla kun laivat lipuu ohi, miettimättä huomista ollenkaan.
Musapiknikille on aina ilo mennä! Muutaman kerran käyneenä voin kertoa, että on ihana kerätä ystävät koolle, piknik-kassi täyteen ja mennä nautiskelemaan ilmaiskonsertista leppoisana loppukesän sunnuntaipäivänä. Aika mahtavaa, että Turku järjestää tapahtuman, jossa ohjelma on mietitty kaikille sopivaksi eikä tästä edes tarvitse maksaa. Ehdottomasti jatkoon!"

Kuten meidän bloggaajienkin tärpeistä voi nähdä, festaritarjonta Varsinais-Suomessa on monipuolinen ja niin aikuisille kuin lapsillekin löytyy omat tapahtumansa!


Päivitetty 21.4.2018