Pulkkamäet Turussa TOP3

Turkuun on viimeinkin saapunut kunnon taikatalvi kimmeltävine lumihankineen ja poskia puristelevine pakkasineen. Kun tähän yhtälöön lisätään vielä tässä kuussa vietettävä laskiainen, on talvipäivän suunnitelmat kirjaimellisesti pulkassa. Mutta mistä löytyy Turun paras pulkkamäki?
 

Aivan kuten Rooma, on Turku rakennettu seitsemälle kukkulalle, joten täältä löytyy loistavat mahdollisuudet mäenlaskuun. Turusta löytyy niin kaupungin hoitamia virallisia pulkkamäkiä, kuin niitä epävirallisempiakin. Hoidettuja pulkkamäkiä on yksitoista ja niitä muita, sopiviksi koettuja mäennyppylöitä on varmasti kaksinkertainen määrä. Virallisten laskupaikkojen hyvänä puolena on yleensä toimiva valaistus ja lähellä sijaitsevat parkkipaikat. Muutamaa niistä myös lumetetaan tarpeen mukaan. Kaikkien kaupungin pulkkamäkien joukosta löytyy varmasti hurjapäille ja niille rauhallisemmille himmailijoille se oikea mäki talviriehaan.

Valintaa helpottamaan kokosimme Varpubloggaajien oman Turun top 3 pulkkamäet + bonusmäki -listan. Nyt on siis aika kaivaa pulkat ja kelkat esille ja suunnata ulkoilemaan!

Turun parhaat pulkkamäet


Puolalanmäki

Puolalanmäki sijaitsee aivan kaupungin sydämessä ja Puolalanpuiston leikkipaikalle laskeva rinne on kuin suunniteltu mäenlaskuun. Vaikka tätä pulkkamäkeä ei kaupungin virallisilta listoilta löydy, on Puolalanmäellä pulkkailtu jo aikoja. Ja onpa toisinaan sinne myös rakennettu jääkelkkarata uskaliaimmille hurjapäille. Puolalanmäellä viihtyy varmasti niin lapset kuin aikuiset. Ja jos tehtävänäsi on pitää vahtia mäen alla, ainakin Puolalanpuiston rakennuksista riittää silmäniloa.

Impivaaran hiihtomaan pulkkamäki

Yksi kaupungin suosituimmista mäenlaskupaikoista on varmasti Impivaaran pulkkamäki. Siellä ei tarvitse pelätä laskevansa autojen alle, vaan jarrutustilaa löytyy vauhdikkaammillekin. Ja kun pulkkailu riittää, voi napata viereisestä vuokraamosta sukset alle ja siirtyä ladun varteen. Pulkkamäki on kaupungin hoidossa ja valaistu, joten vielä iltasella ehtii suunnata mielitekoaan toteuttamaan.

Hirvensalon hiihtokeskus

Hirvensalon laskettelukeskuksessa on otettu huomioon myös suksetta viihtyvät laskijat. Reunimmainen rinne on varattu pulkkailijoiden käyttöön. Hiihtokeskuksen ehdottomana plussana on kahvio, jossa voi käydä lämmittelemässä ja herkuttelemassa mäenlaskun lomassa.

Bonusmäki: Vartiovuori

Toinen keskustan kukkuloista on ainakin opiskelijoille Se Perinteinen Laskiaismäki. Laskiaistiistaina tähtitornin alapuolelle kokoontuu haalarikansaa kaikista Turun korkeakouluista mitä ihmeellisempien ja mielikuvituksellisempien mäenlaskuvälineiden kanssa. Eivätkä opiskelijat tarvitse talviriehaansa aina edes lunta. Uskaltaisitko sinä laskea näitä jyrkkiä rinteitä?


Nopea, helppo ja taatusti lämmittävä keitto mäenlaskun hurmaa viilentämään löytyy Jennin-blogista: Talven huumaa + höyryävän lämpimän herkun resepti

Kaipaatko vaihtelua laskiaispullaan? Onnen säikeitä blogista löytyy ohje uudistettuun herkkuun: Laskiaispullan uusi muoto


Teksti: Johanna / Arjen pilkahduksia
Kuva: Mere / Mom is the New Black