Pomponrahka - helppokulkuinen ulkoilureitti kaikenikäisille

Turun lentokentän alueella sijaitseva Pomponrahka on suosittua ulkoilumaastoa. Se sijaitsee vain noin viitisen kilometrin päässä Turun keskustasta.

Pomponrahka koostuu pohjoisesta Isosuon ja eteläisestä Pomponrahkan suoalueesta. Alue kuuluu soidensuojeluohjelmaan. Alueelta löytyy muun muassa parin kilometrin mittainen pitkospuureitti, jolle pääsee helposti Vahdontien kautta. Auton voi jättää parkkipaikalle, josta on lyhyt kulku varsinaiselle luontopolulle.Luontopolku on suurimmaksi osaksi pitkospuilla kuljettavaa, ja reitillä on helppo pysyä. Puihin tehdyt värilliset merkit auttavat myös eteenpäin. Pituudeltaan pitkospuureitti on sopiva kaikenikäisille, ja perheen pienimmätkin pysyvät hyvin mukana.

Pomponrahkalla asustelee muun muassa harvinaisia perhos- ja hämähäkkilajeja. Kasvillisuus on luontopolulla yllättävän monipuolista, ja ihan perinteisestä metsämaisemasta siirrytään nopeasti koivikkoalueelle ja  matalamman kasviston suomaisemaan. Maasto on pääosin tasaista ja helppokulkuista.


LUE LISÄÄ BLOGEISTAMME:

Jenni vietti kumppaninsa kanssa parisuhdeaikaa ja kävi samalla tutustumassa Pomponrahkan pitkospuureittiin.

Pomponrahka kuuluu Petran perheen TOP4-ulkoilukohteisiin. Mutta, mitä ovatkaan nuo muut kolme? 

Miia taltioi heinäkuisen Pomponrahkan kuvin, joissa vihreä suorastaan hehkuu ja houkuttelee ulkoilemaan.


Pomponrahkan luontopolulle helpoin kulku on Vahdontien kautta, josta löytyy opaskyltti luontopolun lähellä olevalle parkkipaikalle. Vahdontielle pääsee esimerkiksi Ohikulkutieltä E18 tullessa Runosmäen liittymästä. Myös Föli kuljettaa lähistölle, parhaiten busseilla 2A, 2B ja 18.