Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha Ruissalossa


Turussa Ruissalossa sijaitsee varsin helppo, lapsiystävällinen, eksoottinen ja mielenkiintoinen vierailukohde, Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, joka on auki ympäri vuoden. Puutarha koostuu kahdesta kokonaisuudesta, ulkopuutarhasta sekä kasvihuoneista. Esillä on yli 5000 eri lajia, joten tarjolla on monipuolinen näköala maapallon kasvilajeihin.


Kasvitieteellisen puutarhan historia ulottuu pitkälle, jo 1600-luvulle asti. Nykyisellä paikallaan se on ollut vuodesta 1956, jolloin se Iso-Heikkilästä lähinnä tilanpuutteen vuoksi sinne siirrettiin. Puutarhan historia on mielenkiintoinen, ja siihen liittyy myös muun muassa Turun palo 1827. Nykyään puutarha koostuu kahdesta isosta kokonaisuudesta. Ulkopuutarha on ulkoilusta nauttivan unelma. Kasvihuoneet taasen mielenkiintoinen ja inspiroiva yhdistelmä eri ilmastovyöhykkeitä.

Ulkopuutarha ja sen monipuoliset reitit

Ulkopuutarha on laaja alue, erilaisine reittivaihtoehtoineen. Puutarhan sivuilta löytyy hyvä kartta, josta näkee kulkureitit kätevästi. Reitit ovat helppokulkuisia ja sopivat hienosti vaikka päiväretken kohteeksi. Ulkopuutarha on avoinna maanantaista sunnuntaihin klo 8-20 ja ilman sisäänpääsymaksua.

Puutarha on myös hyvä kohde lintuharrastusta aloittelevalle bongaajalle. Puutarhalla pesii vuosittain lähes 50 eri lintulajia. Ja ajankohdasta riippuen, lintulajeja voi olla nähtävillä vuosittain jopa yli 120.

Kasvitieteellinen puutarha Ruissalossa, Turussa, on lapsiystävällinen päiväretkikohde.


Kasvihuoneet kuljettavat ilmastosta toiseen

Puutarhassa on kuusi eri kasvihuonetta, joissa kaikissa on esillä eri ilmastovyöhykkeiden kasveja. Kävijä pääsee tutustumaan niin tropiikin, välimeren kuin aavikonkin kasvilajeihin. Huoneesta toiseen siirryttäessä mieli pysyy valppaana lämpötilavaihteluiden ansiosta, ja kokemus on vähintäänkin virkistävä.

Kasvihuoneet ovat avoinna joka päivä klo 10-17 (juhlapyhinä poikkeuksia). Lippuhinnat ovat edulliset, ja esimerkiksi alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Kertalippujen ohella tarjolla on myös edullisia kausikortteja, jotka ovat voimassa vuoden ajan. Kausikortti onkin mainio lahjaidea lähiseudulla asustavalle kukkien ystävälle!
Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha on viihtyisä ja monipuolinen retkikohde kaiken ikäisille. Lue lisää sivustoltamme!

Helppo retkikohde koko perheelle ja ryhmille

Kasvitieteellinen puutarha on ajaton ja helppo päiväretken kohde, ihan koko perheelle. Puutarhasta katseltavaa löytyy kaikenikäisille, ja kokemus on varmasti antoisa jokaiselle. Lapset innostuvat viimeistään, kun näkevät kasvihuoneissa uuden maailman tropiikin, jossa linnut ja kalat ovat oikeutetusti huomion keskipisteenä. 

Puutarhasta voi myös varata ryhmille opastetun kierroksen niin kasvihuoneisiin kuin ulkopuutarhaan tai vaikka molempiinkin. Kasvihuoneiden yhteydessä toimii myös kahvila-ravintola Cafe Vanha Tammi, jonka vitriinistä voi tarjottimelle napata suolaista tai makeaa, lounasta unohtamatta. 

Varpublogit testasi kasvitieteellisen puutarhan retkikohteena ja suosittelee lämpimästi! Sivustollamme lisää.

Varpujengin testaama!

Bloggaajamme kävivät tutustumassa puutarhan kasvihuoneisiin, ja inspiroituivatkin suunnattomasti eri lämpövyöhykkeiden kasveista. Kamerat olivat ahkerassa käytössä kun jengimme valtasi kasvihuoneiden käytävät. Mehikasvihuoneen aavikkotunnelma miellytti useita, kun taas toiset vaikuttuivat Araukariahuoneen subtropiikista. Varpujengi totesi paikan olevan loistava ajanviete varsinkin ryhmille ja perheille. Kasvihuoneisiin sijoitellut penkit ja tuolit houkuttelivat istuskelemaan ja viettämään aikaa kasvien ympäröimänä.

LUE LISÄÄ BLOGEISTAMME:

ja löysi tekemistä tekemättömyyspäiviin.

Susannan matkassa pääset
kiehtovalle puutarhakierrokselle.

Mere muisteli ensimmäistä luokkaa,
mutta miksi?

Josen blogissa näet upeita kuvia
puutarhan näyttävistä kasveista.


Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha avoinna joka päivä. Ulkopuutarhaan vapaa pääsy klo 8-20, kasvihuoneet avoinna klo 10-17, pääsylippujen ajantasaiset hinnat löydät puutarhan hinnastosta. Puutarhalle pääsee helposti omalla autolla ja pyörällä, mutta myös bussilla numero 8 (tarkista aikataulut ja pysäkit Fölin sivuilta).  Puutarhan osoite on Ruissalon puistotie 215, 20100 Turku.