Tekemistä Turussa - ota kulttuurivinkit talteen!

Turku on kaupunki, jossa kulttuuritarjonta kukoistaa. Keskustan alueelta löytyy lukuisia museoita ja taidegallerioita, keikkapaikkoja, teattereita sekä muuta monipuolista kulttuuritekemistä. Varpujengissäkin on ahkeria kulttuurin kuluttajia, joten niinpä kokosimme pienen linkkilistan mielestämme toimivista ja ennen kaikkea kulttuurin löytämistä edistävistä sivustoista ja sivuista!

Turkulaisessa kulttuurissa parasta on ehdottomasti sen monipuolisuus. On aktiivista ja vireää teatteritoimintaa, mielenkiintoista museotarjontaa vaihtuvine taidenäyttelyineen, laadukkaita klubikeikkoja ja mieletön määrä muuta ajanvietettä. Turku sopii ihan kaikille; sinkuille, pariskunnille, lapsiperheille...

Joka Turkuun jalallaan astuu,
täällä kulttuurin pyörteeseen päätyy.Kulttuuriaiheisia linkkivinkkejä

Keskellä Turkua
Keskustan tapahtumia järjestää esimerkiksi Turun Ydinkeskustayhdistys ry. Yhdistyksen tavoitteena on muun muassa edistää ydinkeskustan vetovoimaa tavalla, joka palvelee sekä kauppiaita että asiakkaita. Lisätietoja heidän toiminnasta ja tapahtumistaan voi lueskella keskelläturkua.fi-sivustolta. Erityisesti haluamme nostaa tämän yhdistyksen yhteydessä esiin Kaupunkikarnevaalit, jotka tänä vuonna pidetään äitienpäiväviikolla, 9.-13.5.2017. 

Turun Aika -tapahtumakalenteri
Kun kaipaat ajankohtaisia tietoja esimerkiksi musiikkikeikoista, teatteriesityksistä, konserteista ym. on Turun Ajan viikkokalenteri siihen näppärä apu! Ennen Mobile-nimellä kulkenut säännöllisesti ilmestyvä tapahtumakalenterina toimiva lehti on vaihtanut nimeä, ja tarjoaa kalenterin myös nykyaikaan sopivasti digimuodossa. Kalenterista on helppo hakea erilaisten alakategorioiden turvin itselle kiinnostavia menovinkkejä.


Kaupunginosaviikot
Turun kenties sympaattisin tapahtumakonsepti on Kaupunginosaviikot. Viikko kerrallaan turkulaiset kaupunginosat järjestävät omia tapahtumiaan. Tarjolla on monesti paikallista historiaa, pihakirpputoreja, työpajoja, liikuntakokeiluja ym. Tämän vuoden aikataulu löytyy jo sivustolta, mutta tarkempi kaupunginosakohtainen ohjelmisto päivitetään vielä myöhemmin. Kannattaa seurailla aktiivisesti myös tapahtuman Facebook-sivua.

Kuva Wäinö Aaltosen museosta, Saara Ekströmin Alkemia-näyttelystä, 2016.

TurkuArt
Nopean ja vaivattoman silmäyksen Turussa käynnissä olevista taidenäyttelyistä saa turkuart.fi-sivustolta. Sivusto on Turun Taiteilijaseuran ylläpitämä. Sinne päivittyvät taidemuseoiden ja taiteilijavetoisten turkulaisten gallerioiden ajankohtaiset tiedot niin aukioloajoista kuin tulevista näyttelyistäkin. Sivuston kartan avulla on helppo navigoida kohteesta toiseen. Tiesithän muuten, että suuri osa taidegallerioista on täysin ilmaisia?

Kuva Kuralan kylämäestä.

Turun museot
Turunmuseot.fi-sivustolta löytyy nopeasti oikopolut 14 eri turkulaiseen museoon. Joko olet käynyt läpi kaikki sivuston kohteet, vai onko joukossa vielä tuntemattomampia?

Kulttuurikuntoilu
Kulttuuria voi harrastaa ihan lenkkeillenkin. Turun kaupungille isot pisteet kulttuurikuntoilu-reiteistä, joita voi kiertää niin paperisten esitteiden, mobiilisovelluksen kuin nettiselaimenkin avulla. Keskusta-alueelle on siis suunniteltu kuntoilureittejä, joiden varrella voi tutustua historiallisesti arvokkaisiin paikkoihin ja tarinoihin. Ainakin Turun Pääkirjastosta voi hakea värikoodattuja esitteitä, ja valita päivään sopivan teeman. Miten olisi esimerkiksi Romanttinen Turku? Tai tekisikö mieli kuntoilla oikein kunnolla? Valitse silloin Porrastelua-reitti!

Näillä pääset kulttuuriharrastuksessa hyvin alkuun, ja pysyt perillä Suomen upeimman kesäkaupungin kulttuurimenovinkeistä!

PS. Muista myös Turun kaupungin tapahtumakalenteri! Kyseisessä kalenterissa tälläkin hetkellä ilmoitettuna yli 1500 menovinkkiä!