Pääsiäisen viettoa Varpublogeissa


Pääsiäisen vietto on nyt hyvässä vauhdissa, ja Varpublogitkin ovat saaneet osansa tuosta keltaisesta juhlapyhien kuningattaresta.

Pääsiäisen aika alkaa viimeistään palmusunnuntaista, jolloin lapset kiertelevät ovien takana virpomisvitsojensa kera. Monen kotiin vitsat myös kuuluvat olennaisena osana pääsiäiskoristeluja. Miia jätti pääsiäiskoristeluista perinteiset tiput ja munat pois kun toi kotiin pajunkissojen seuraksi ulkoa jotain ihanaa. Koristeluihin perinteisesti kuuluvat tietenkin rairuoho ja piristävä keltainen väri.

Varsinkin lapsiperheille palmusunnuntaina tärkeä juttu on, että lapset pääsevät lausumaan virvon varvon, tuoreeks terveeks... Lapsille on kuitenkin kyseisenä päivänä paljon tapahtumia eri puolilla Suomea. Susanna ja Johanna kävivät Kuralan kylämäessä viettämässä palmusunnuntaita. Vanhan ajan pääsiäisvalmistelut erosivat jonkun verrankin nykypäivän vastaavista. Palmussunnuntaihin voi silti mahtua paljon muutakin kuin pelkkää pääsiäisen viettoa. Varsinkin viime sunnuntaille oli osunut Turussakin paljon mielenkiintoista tekemistä, äänestyspäivää unohtamatta! Mere vietti palmusunnuntaita antoisalla tavalla. Päivään mahtui niin äidin omaa aikaa kuin perheen yhteistäkin. 

Pääsiäisen pidennetty viikonloppu on itseasiassa melko samankaltainen joulun kanssa. Perheiden ja ystävien keskistä yhdessäoloa, ruokaa ja hyvää ruokaa. Unohtamatta ruokaa. Pääsiäinen on hyvä syy testata muistiin laitetut herkulliset reseptit ja koemaistattaa ne läheisillä. Nämä Petran tekemät töhnämunat ovat ainakin kokeilemisen arvoisia ja sopivat herkkusuille! Ohjetta on myös helppo varioida oman maun mukaan.

Vaikka pääsiäinen on kirkollisjuhla, merkitsee se useille meistä paljon enemmän. Josefina viettää pääsiäislomaa ja nauttii vapaista hetkistä toivomallaan tavalla. Pääsiäinen on myös tärkeä osa vuoden kulkua, nimittäin viimeistään silloin voidaan todeta, että on kevät. Marko ihasteli kevään tuloa jo, eivätkä tänä vuonna istuttamatta jääneet rairuohot siinä fiilistelyssä tuntuneetkaan oikein miltään. Nyt on siis kevät!

Hyvää pääsiäistä kaikille!